film Podfuk za všetky prachy (2020)
Film Podfuk za všetky prachy (2020)
Video (1)

Réžia:

George Gallo

Žáner:

Komédia | Krimi

Krajina

USA | Veľká Británia

Dĺžka filmu

104 min

Slovenská premiéra:

10.6.2021 (Bontonfilm)

Pôvodný názov:

The Comeback Trail

Robert De Niro, Morgan Freeman a Tommy Lee Jones pripravujú v novej komédii jeden dokonalý podfuk za všetky prachy. Filmový producent v nej chce počas natáčania zabiť svoju najväčšiu hereckú hviezdu, aby zhrabol tučný balík peňazí z poistky a zaplatil dlh mafii. Lenže večne opitý herec akoby mal deväť životov, zo všetkých smrtiacich nástrah odchádza bez zranenia a s gráciou si ide po ďalšiu fľašu.

Filmový producent Max (Robert De Niro) má za sebou obrovský prepadák a na krku naštvaného mafiána (Morgan Freeman), ktorý mu naň požičal peniaze. Vtedy, v zlatých časoch Hollywoodu, si ale producenti vedeli so všetkým poradiť a Max vďaka „šťastnej“ náhode dostane nápad. Na vlastné oči vidí, ako sa jeden nechutne slávny a protivný herec pri natáčaní filmu pošmykne, spadne zo strechy a je na mieste tuhý. Keďže bol dobre poistený, producent zaňho zhrabne 5 miliónov dolárov. Max sa rozhodne zarobiť balík peňazí poisťovacím podvodom a svoju vlastnú hviezdu nenápadne poslať na druhý svet priamo počas natáčania pri kaskadérskom kúsku. Bude to geniálne jednoduché! Vytiahne zaprášený scenár, druhoradý štáb, starnúcu hereckú legendu a ide sa na vec. O dva dni by malo byť po hercovi aj po všetkom. Z nastraženej nehody však jeho tučne poistená hviezda (Tommy Lee Jones) vyjde živá a zdravá a ďalšej pasci sa vďaka permanentnej opitosti rovno vyhne. Max pridáva ďalšie nebezpečné scény, ale toho príšerného chlapa je skrátka nemožné zabiť! Mafia si zase raz bude musieť poradiť sama a bez zbytočných okolkov…

Robert De Niro, Morgan Freeman a Tommy Lee Jones ako hlavné hviezdy bežne utiahnu filmy úplne sami, čo v minulosti veľakrát dokázali. Ich stretnutie na jednom pľaci a spojenie komediálnych talentov však sľubuje niekoľkonásobne väčšiu zábavu.

Režisér George Gallo sa preslávil kultovou komédiou Polnočný behs Robertom De Nirom a ako scenárista stojí aj za vznikom akčnej komediálnej série Bad Boys. Vo svojom najnovšom kúsku Podfuk za všetky prachy preto nemal najmenší problém dať dokopy prvotriedne herecké ikony a prinútiť ich robiť šialené veci. „Dúfam, že ten film skrátka donúti divákov sa smiať. Žijeme v neistých časoch a smiech je univerzálne dobro,“ hovorí George Gallo.

Mnohí herci, ako kedysi Jean-Paul Belmondo alebo aktuálne Tom Cruise, sa radi chvália, že si väčšinu kaskadérskych kúskov natáčajú sami. Tento film by radšej vidieť nemali…