TV tipy na 26. víkendový týždeň

1.7.2016|Marko Aust|
TV tipy na 26. víkendový týždeň

Dnes nadišiel opäť u väčšiny najobľúbenší deň v týždni. Aj tento víkendový týždeň bude hlavne patriť športovo založeným divákom, k ME vo futbale sa pripoja aj cyklistické preteky Tour de France a opäť vypukne saganománia. Peťovi Saganovi samozrejme držíme palce, a tím ostatním, ktorí radšej uprednostia film pred večerným futbalom, sme vybrali pár tipov na víkendové večery.

Na piatkový večer nič nepokazíte, keď si dáte osvedčenú klasiku Vesničko má středisková, príbehy dvojice šoféra Pávka a jeho závozníka Otíka už snáď pozná každý. Tiež mnoho hlások už zľudovelo či sa stali notoricky známymi ako “Po žních jdeš k Turkovi”, “Má pravdu, předsedo”, “Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš”. Šoféra Pávka si zahral Marián Labuda, jeho mentálne zaostalého závozníka Otíka maďarský herec János Bán.

Na sobotu máme tip na britský film Anglický pacient (ČT2, 20:00h), ktorý bol ocenený deviatymi Oscarmi. Film bol natočený podľa rovnomenného románu Michaela Ondaajeho, zobrazuje príbeh veľkej lásky a zrady v rôznych časových rovinách v čase 2. svetovej vojny. Do kláštora privezú zraneného a znetvoreného pacienta (Ralph Fiennes), ktorý si postupne začína vybavovať spomienky a jeho milostný vzťah k manželke kolegu Kathariny (Kristin Scott Thomas) sa splieta s osudom jeho ošetrovateľky Hany (Juliette Binoche).

Nedeľný večer si môžete vyplniť filmom Tajný život Waltera Mittyho od Bena Stillera, ktorý si zároveň zahral aj hlavnú úlohu Waltera Mittyho. Walter je nesmelý fotoeditor, ktorý sa vo živote ťažko potýka s realitou a preto žije vo svojom vysnenom živote. V ňom sa mení na dokonalého romantického hrdimu bojujúceho za spravodlivejší svet, trestá zloduchov a ochraňuje bezbranné ženy. Vo filme sa objavia aj Kristen Wiig v úlohe Walterovej kolegyne, Adam Scott si zahral jeho šéfa a Sean Penn. Viac o filme sa dočítate v našej recenzii.

Film Tajný život Waltera Mittyho

  Foto © Pixabay CC0/Barracuda Movie

Súvisiace články