Film Doba ľadová: Mamutí tresk ovládol slovenský rebríček 28.týždňa

19.7.2016|Marko Aust|

V 28. otváracom víkende boli v kinách len dva novinky: Pattaya a Doba ľadová: Mamutí tresk, ktorý ovládol slovenské kiná. V piatom pokračovaní jednej z najpopulárnejších animovaných filmových sérií opäť stretávame všetkých starých známych hrdinov a pár úplne nových. Prichádza ľadová udalosť roka a s ňou mamuty Manny, Ellie, niečo ako leňochod menom Sid, tiger Diego alebo vačice Crash a Eddie. Počas premiérového víkendu si film pozrelo 75 481 divákov a postarali sa o tržby vo výške 399 037 Eur.

Film Doba ľadová: Mamutí tresk

Po štyroch týždnoch bol na druhé miesto zosadený ďalší animovaný film Hľadá sa Dory o traptotách a dobrodružstvách modrej rybičky Dory. Za víkendový týždeň si pripísal ďalšie tržby vo výške 130 680 Eur pri 23 748 divákoch a celkové tržby už prekonali miliónovú hranicu, aktuálne je to suma 1 161 636 Eur.

Tretie miesto patrí filmu Legenda o Tarzanovi, navštívilo ho 8 612 divákov, ktorí zanechali po sebe tržby takmer 56 tisíc Eur. Tarzan je vyslaný do Konga ako obchodný emisár netušiac, že sa stane obeťou nebezpečnej hry kapitána Leona Roma.

Druhá novinka komédia Pattaya skončila na ôsmom mieste, na konte má tržby v sume 17 606 Eur a pozrelo si ho 3 212 divákov. Vo francúzskej komédii dvojica Francky a Krimo sníva o odchode z fádneho života na sídlisku a túžia sa dostať na vysnívané plážové letovisko Pattaya. Prihlásia tam svojho liliputánskeho suseda na majstrovský zápas liliputov v thaiboxe a to však netušia, že ich čaká najbláznivejšie dobrodružstvo v ich živote.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © CinemArt

Súvisiace články