Slovenský film Čiara za otvárací víkend videlo takmer 70 tisíc divákov

8.8.2017|Marko Aust|

Za uplynulý otvárací víkend v 31. týždni obsadil s vysokým náskokom prvé miesto slovenský kriminálny triler Čiara od Petra Bebjaka. Víkendové tržby 375 959 eur a 69 242 divákov ho zaraďujú medzi najúspešnejšie slovenské filmy v tomto roku.

V hlavnej úlohe Adama Krajňáka sa predstaví T.Maštalír, Adam je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov sa však začne otriasať, keď novovybudovaná hranica Schengenského priestoru spôsobí nárast nervozity z nejasnej budúcnosti. V ďalších úlohách sa predstavia Emília Vašáryová, Zuzana Fialová či Andy Hryc.

Fotogaléria Čiara (2017)Zobraziť fotogalériu »

Druhé miesto si z minulého týždna udržal animovaný rodinný film Ja, zloduch 3, v šiestom týždni po premiére si pripísal tržby 52 059 eur od 10 526 divákov.

Tretie miesto na stupni víťazov si odnáša vojnový film Dunkirk od Christophera Nolana, za tretí týždeň si pripisuje tržby vo výške 42 722 eur a 6 670 divákov. K filmu Dunkirk si môžete prečítať našu recenziu.

Z filmových noviniek sa ešte na štvrté miesto dostal film Atomic Blonde od Davida Leitcha, vo svojom prvom uvádzacom víkende zarobil 20 760 eur a snímku zhliadlo 3 809 divákov.

Fotogaléria Atomic Blonde (2017)Zobraziť fotogalériu »

Držiteľka Oscara Charlize Theronová exceluje v hlavnej úlohe špičkovej agentky britskej tajnej spravodajskej služby, ktorá bola vyslaná do mesta, kde už tiká časovaná nálož blížiacej sa revolúcie a dvojití agenti a zradcovia majú plné ruky práce.

Zdroj:  ÚFD Foto © Continental Film

Súvisiace články