Warner Bros., DC a Martin Scorsese sa chystajú natočiť originál príbeh o Jokerovi

23.8.2017|Ivet Kollárová|
Warner Bros., DC a Martin Scorsese sa chystajú natočiť originál príbeh o Jokerovi

Pod hlavičkou novej spoločnosti, no v spolupráci so štúdiami Warner Bros. a DC vznikne nový spinoff v batmanovskom univerze zameraný na úhlavného nepriateľa Batmana, Jokera. Film, ktorý bude prvým z mnohých unikátnych príbehov postáv DC, ktoré chce Warner Bros. natočiť, bude režírovať Todd Phillips, ktorý stojí za filmami ako Vo štvorici po opici, či Vojnoví psi.

Scenár k filmu napíše Scott Silver, ktorému bude asistovať samotný Phillips. Jedným z producentov filmu bude aj Martin Scorsese. A práve ten by mal zohrať dôležitú úlohu v celom poňatí filmu. Zámer je natočiť originál príbeh o vzniku Jokera, film s prvkami krimi odohrávajúci sa cirka v 80. rokoch v Gotham City. Nemalo by ísť o klasický DC film, skôr by z neho malo byť cítiť nádych Scorseseho filmov typu Taxikár, Zúriaci býk, či Kráľ komédie.

Napriek prácam na scenári, zatiaľ nie sú známe dátumy natáčania, či premiéry filmu. Rovnako ako detaily hereckého obsadenia. Šialeného Jokera si v dvoch batmanovských filmoch v nezabudnuteľných úlohách zahrali Jack NicholsonHeath Ledger. Najnovším predstaviteľom Jokera sa stal v snímke Jednotka samovrahov Jared Leto, ktorý si túto úlohu zopakuje v „Samovrahoch“ 2 a spinoffe o Harley Quinn. V snímke o Jokerovi sa v hlavnej úlohe pravdepodobne predstaví nová tvár.

Zdroj:  deadline.com Foto © Warner Bros.

Súvisiace články