Od dnes v kinách štyri nové snímky, Venom, Zrodila sa hviezda, Studená vojna a 3 dni v Quiberone

4.10.2018|Ivet Kollarova|

Mesiac október odštartujeme v kinách so štyrmi novými filmami, dvomi americkými dlhoočakávanými blockbustrami a dvomi európskymi klubovými.

Marvelovský antihrdina Venom si prehrýzol cestu na veľké plátna. V réžii Rubena Fleischera uvidíme v hlavnej úlohe Toma Hardyho. Keď sa novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého. Okrem Hardyho vo filme uvidíme aj Michelle Williams, Jenny Slate, Marcella Bragio, Woodyho Harrelsona, Riza Ahmeda, Scotta Hazeho, Reida Scotta, Maca Brandta, Jane McNeill, Sama Medinu, či Wayna Péreho.   
 

V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda (A Star is Born), stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally. Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… pokým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obťažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi. Vo filme sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme. Okrem týchto dvoch si vo filme zahrali Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos, Bonnie Somerville, Michael Harney, Rafi Gavron, Joseph Kelly, Greg Grunberg, Eddie Griffin, či Hunter Goligoski. 

Z Be2Can priamo do oficiálnej kinodistribúcie prichádza nemecký životopisný film 3 dni v Quiberone (3 Tage in Quiberon) od režisérky Emily Atef. Čierno – biela intímna snímka zachytáva trojdňový pobyt slávnej herečky Romy Schneider v rehabilitačnom centre v Quiberone, kde prebieha jej posledné interview pre renomovaný  nemecký magazín Stern. Počas týchto dní, sprevádzaná svojou najbližšou priateľkou, odhaľuje pred novinárom a fotografom svoju dušu a neuvedomujúc si celkom následky  spontánnej úprimnosti  odpovedí otvára svoju 13.tu komnatu.

Jedna línia filmu nám rozpráva príbeh slávnej herečky, ktorá sa napriek úspešnej kariére dostala do ťažkej životnej situácie, v druhom pláne dominuje téma bezohľadnosti médií, ktoré cynicky parazitujú na utrpení známej herečky s jednoznačným cieľom – predať „intímne detaily“  zo života celebrity bulváru. Fascinujúcim zážitkom z tohto filmu je – okrem iného -  absolútne presvedčivý výkon hlavnej protagonistky – nemeckej herečky Marie Bäumer v úlohe Romy Schneider. Okrem nej vo filme uvidíme Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Roberta Gwisdeka, Denisa Lavanta, či Yanna Grouhela. 

Putovná prehliadka Projekt 100 prinesie tento týždeň do kín poľskú drámu v réžii Pawla Pawlikowskeho, Studená vojna (Zimna wojna). V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu. V hlavných úlohách Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza, Cédric Kahn, Jeanne Balibar, Adam Woronowicz, Aloïse Sauvage, či Adam Szyszkowski. 

  Foto © Depositphotos/FilmEurope/ASFK/Itafilm/ContinentalFilm

Súvisiace články