Nevesta na zabitie a Kto je ďalší? sú dva nové filmy od dnes v našich kinách

22.8.2019|Ivet Kollárová|

Štvrtý augustový týždeň bude na nové filmy ešte chudobnejší, no tým sa otvára priestor na dohnanie starých nerestí z predchádzajúcich týždňov. Pre tých, ktorí všetko stihli dnešný premiérový deň ponúka dva nové filmy, komediálny horor o nezabudnuteľnej svadobnej noci a slovenskú snímku inšpirovanú skutočnými príbehmi.

Od tvorcov Matta Bettinelli-Olpina a Tylera Gilletta prichádza do kín umne natočený a zábavný horor Nevesta na zabitie (Ready or Not). Mladá nevesta má ženícha z bohatej, ale trošku čudáckej rodiny, ktorá ctí dlhoročnú ale veľmi zvláštnu svadobnú tradíciu. Každý nový člen si musí zahrať náhodne vylosovanú hru. Tú však nakoniec nemusí ani prežiť. Grace si berie za muža Alexa Le Domase, fešného a úspešného mladíka z bohatej rodiny, ktorá svoje bohatstvo získala vymýšľaním a predajom stolných hier. Veľa dievčat o takúto lásku márne usiluje alebo intenzívne sníva. Grace navyše týmto sobášom  získa aj rodinu, pretože krutý osud z nej pred časom urobil sirotu. Le Domasovi síce nepôsobia úplne bežným štandardným dojmom, nie každý z nich sa z tohto spojenia raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevenuje veľkú pozornosť.

Po obrade sa Grace dozvie, že je teraz skoro oficiálnou súčasťou rodiny Le Domasov. Aby jej prijatie bolo dokonalé, musí si s nimi po polnoci zahrať niektorú z ich tradičných rodinných hier, ktorú si sama vylosuje. Jej voľba padne na schovávačku. Pravidlá sú jednoduché, nevesta sa musí schovať tak, aby ju do svitania nikto z jej novej rodiny nenašiel. Celkom jednoduché. Grace ale netuší, že zatiaľ čo si vo veľkom sídle Le Domasov hľadá vhodný úkryt, jej budúci príbuzní a ich služobníctvo vyťahujú rôzne strelné, bodné aj sečné zbrane. Hon na nevestu môže začať. Grace našťastie veľmi skoro pochopí, ktorá bije a rozhodne sa, že svoju kožu nepredá lacno. Keď zdanlivo krehkú nevestu zaženiete do kúta, nebuďte prekvapení , keď sa začne brániť. Táto svadobná noc bude krvavá a dlhá a je dosť možné, že na jej konci nezostanú žiadny živí svadobčania. V hlavných úlohách Samara Weaving, Andie MacDowell, Mark O'Brien, Adam Brody, Henry Czerny, Nicky Guadagni, Melanie Scrofano, či John Ralston.

Od dnes v kinách aj nový slovenský film Kto je ďalší? režiséra a scenáristu Mira Drobného, ktorý je autorom úspešných projektov Rytmus – sídliskový sen a ovce.sk. Jeho novinka je inšpirovaná tromi skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti.

Film sa začína prvým príbehom, ktorý zobrazuje momentálne veľmi aktuálnu tému – kyberšikanu. Hlavnú úlohu v ňom stvárňuje známa slovenská raperka Aless Caparelli, ktorá vo filme čelí tomuto problému a bojuje proti šikane. Šnúru koncertov končí raperka Aless (Aless Caparelli) predstavením vo svojom rodnom meste. Do hľadiska sa posadia učitelia a spolužiaci, ktorí ju pred pár rokmi dohnali až k pokusu o samovraždu. Po tejto tragédii začala písať texty a spievať. Rozhodla sa, že raz sa vráti a všetko im povie priamo do očí. Televízny štáb zapína kamery a zachytáva Alessin posledný boj so šikanou…

Extrémny fenomén „rooftopping“ predstavia v druhom príbehu dvaja najznámejší rooftopperi na svete Oleg (Vitaliy Raskalov)a Vadim (Vadim Makhorov). S kamerami na hlavách a bez akéhokoľvek istenia protizákonne zdolávajú jednu výškovú budovu za druhou po celom svete. Ich slávu zatieňuje iba krásna Angela (Angela Nikolau). Rozhodnú sa, že na výstup v areáli atómovej elektrárni priberú aj ju. Aby získali najkrajší záber s najväčším počtom lajkov riskujú svoje životy, ale i jej srdce.

Film uzatvára tretí príbeh, ktorý sa sústredí na tému sexuálneho zneužívania. V hlavných úlohách sa v ňom predstavia americký herec Brian Caspe (Hellboy, Mission Impossible, Operácia Anthropoid) a mladá Američanka Anita Sonnberger, ktorá hrá dievča dotlačené do bezvýchodiskovej situácie s rozhodnutím prehovoriť. I keď, nie tak úplne. Začne rozprávať svoj príbeh sexuálneho vydierania bez toho, aby vyslovila čo i len jedno slovo. Bude to stačiť na jej záchranu?

Známu slovenskú speváčku Celeste Buckingham príbeh mladého dievčaťa oslovil natoľko, že sa rozhodla pripraviť k filmu titulnú pieseň pod názvom Voiceless. Ďalšie titulné skladby k filmu pripravila spevácka hviezda svetového formátu Demi Lovatoa už spomínaná slovenská reperka Aless. Okrem spomínaných si vo filme zahrali aj Peter Brajerčík, či Stano Staško.

  Foto © Depositphotos/CinemArt/Bonton

Súvisiace články