Pripravuje sa pokračovanie marvelovského filmu Captain Marvel

25.1.2020|Ivet Kollárová|

Štúdia Disney sa oficiálne púšťajú do príprav pokračovania filmu Captain Marvel, prvého marvelovského filmu, ktorého stredobodom bola ženská superhrdinka. Štúdia rokujú na spolupráci so scenáristkou Megan McDonnell, ktorá rovnako píše scenár pre marvelovský seriál WandaVision (a dá sa označiť za jej scenáristický debut).

DisneyMarvel zatiaľ nezverejnili potenciálny dátum realizácie filmu, rovnako ani jeho názov. Známy nie je ani režisér, či obsadenie filmu, ale minimálne v hlavnej úlohe Carol Danvers sa očakáva návrat Brie Larson (napriek rôznym špekuláciám o preobsadení úlohy).

Film Captain Marvel z roku 2019 zarobil celosvetovo cez 1,13 bilióna dolárov. Okrem Larson si v ňom zahrali aj Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch, Djimon Hounsou, Lee Pace, Gemma Chan, Annette Bening, či Jude Law. Film, ktorý režírovalo duo Anna BodenRyan Fleck, sa odohrával v 90. rokoch a zameriaval sa na postavu Carol Danvers a jej prerod v najsilnejšiu superhrdinku vo vesmíre, ktorá bojuje proti intergalaktickým druhom, ktorých vojna začína mať dopad aj na svet.

Pokračovanie filmu Captain Marvel opustí 90. roky a malo by sa odohrávať v súčasnosti.

Okrem tohto pokračovania, Marvel a štúdia Disney naďalej pracujú na svojich ostatných projektoch. Seriál WandaVision sa na obrazovkách Disney+ objaví už koncom tohto roka. Seriál sa zameriava na Wandu Maximoff a.k.a. Scarlet Witch a jej partnera Visiona. Tieto úlohy by si mali z filmov o Avengeroch zopakovať Elizabeth OlsenPaul Bettany.

V seriáli WandaVision sa objaví aj herečka Teyonah Parris ako dospelá Monica Rambeau, postava, ktorá bola predstavená ešte ako dieťa práve vo filme Captain Marvel.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články