Cate Blanchett a jej pripravované tri nové filmy

17.5.2020|Ivet Kollárová|
Cate Blanchett a jej pripravované tri nové filmy

Austrálska herečka a novodobá ikona filmu Cate Blanchett nezaháľa ani počas nútenej odstávky Hollywoodu (a vlastne celého sveta) a do svojho portfólia filmov pridáva ďalšie tri veľmi zaujímavé projekty, na ktoré sa môžeme už teraz tešiť.

Herečka si najbližšie zahrá v troch filmoch od troch uznávaných hollywoodskych režisérov, Jamesa GrayaAdama McKaya a Eliho Rotha. Drámu Armageddon Times natočí James Gray, ktorý pre film napíše aj scenár a produkčne film zastreší so spoločnosťou RT Features, s ktorou spolupracoval aj na filme Ad Astra. Film je určitým coming-of-age príbehom o dospievaní v newyorskom Queense v 80. rokoch a vychádza z Grayových osobných skúseností, keď ako študent navštevoval súkromnú školu Kew-Forest, kde bol jedným z členov správnej rady Fred Trump, otec Donalda Trumpa, ktorý školu rovnako navštevoval.

Adam McKay natočí pre Netflix dramédiu Don’t Look Up, kde si Cate zahrá spoločne s Jennifer Lawrence. Film sa sústredí na dve astronautky, ktoré sa prostredníctvom mediálnej kampane snažia varovať verejnosť pred blížiacim sa meteoritom, ktorý má zničiť planétu Zem. McKay pre film napíše aj scenár a produkovať ho bude prostredníctvom svojej spoločnosti Hyperobject spoločne s Kevinom Messickom. McKay má na svojom účte oscarovské filmy ako Stávka na neistotu, či Vice.

A do tretice film, na ktorý sa v týchto dňoch pripravuje Cate Blanchett. Po adaptácii marvelovského komiksu Thor: Ragnarok, sa herečka objaví vo filmovej adaptácii populárnej videohry Borderlands, v ktorej by mala stvárniť postavu Lilith, jednej len zo šiestich žien na planéte, ktorá oplýva nadprirodzenou silou. Príbeh filmu/videohry sa odohráva na opustenej fiktívnej planéte menom Pandora a ponúka adrenalínovú strielačku v honbe za záhadnou relikviou. O réžiu filmu sa pre štúdia Lionsgate postará Eli Roth a scenár pre film napíše Craig Mazin, ktorý napísal scenár k výbornému limitovanému seriálu Chernobyl.

Cate Blanchett ešte začiatkom roka, pred pozastavením produkcie, stihla dotočiť svoju časť pre film od režiséra Guillerma del Tora, thriller Nightmare Alley, v ktorom sa objaví aj Bradley Cooper. Okrem toho, aktuálne môžeme Cate vidieť vo výbornom limitovanom seriáli, ktorý sa radí medzi najlepšie seriály roka 2020 (a ktorý aktuálne poškuľuje po nomináciách na ceny Emmy) s názvom Mrs. America o ratifikácii ústavného dodatku o rovnosti pohlaví v USA v 70. rokoch a hlavných postavách hnutia za a proti dodatku. Cate stvárnila konzervatívnu aktivistku a političku Phyllis Schlafly. Seriál sa dá pozerať na HBO GO.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos/Rotten Tomatoes

Súvisiace články