Filmové správy: nový monster film Wolfman, Mission: Impossible 7, spolusami v Kine Film Europe

2.6.2020|Ivet Kollárová|

Štúdia Universal chystajú nový film, ktorého stredobodom bude jedno z jeho klasických monštier – Wolfman. Hlavnú úlohu moderátora, ktorý sa infikuje neznámou látkou, by si mal zahrať Ryan Gosling. O scenár k filmu sa postarajú Lauren Schuker BlumRebecca Angelo. Režisér filmu známy zatiaľ nie je.

Štúdia sa rozhodli dať zelenú filmu Wolfman po úspechu filmu s ďalším prízrakom z Univerza monštier, Neviditeľný, ktorý sa stal prekvapivým hitom štúdii tesne pred zatvorením kín. Film s výbornou Elisabeth Moss v hlavnej úlohe produkovala spoločnosť Blumhouse

Universal má okrem filmu Wolfman v zálohe ďalšie filmy z Univerza príšer ako napríklad The Invisible Woman v réžii Elizabeth Banks, Dracula s režisérkou Karyn Kusama, Dexter Fletcher by mal režírovať film RenfieldPaul Feig film Dark Army.

Tvorcovia stojaci za filmom Mission: Impossible a jeho siedmej časti, ktorej natáčanie muselo byť kvôli šíriacemu sa vírusu Covid-19 prerušené v jeho úplnom začiatku (keďže sa malo natáčať v Taliansku, konkrétne v Benátkach a Ríme), plánujú reštart produkcie filmu. Podľa herca Simona Pegga, ktorý vo filme hrá postavu Benjiho Dunna by sa najnovšia časť franchisu mohla začať natáčať v septembri. Minimálne exteriérové scény, čo potvrdil aj prvý asistent režiséra Tommy Gormley.

Zástupcovia štúdii Paramount spoločne s režisérom filmu Christopherom McQuarriem rovnako chcú pokračovať v natáčaní filmu vo všetkých krajinách a mestách, ktoré mali na pláne pred nútenou karanténou. Produkcia filmu by mala trvať do apríla-mája budúceho roka s novou plánovanou premiérou filmu M:I 7 a to 19. novembra 2021.

Pôvodný plán natáčania filmov M:I 7 a Mission: Impossible 8 paralelne je stále v hre a s dátumom premiéry ôsmej časti 4. novembra 2022. V hlavných úlohách sa v sedmičke (a niektorí aj v osmičke) objavia: Tom Cruise, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Vanessa Kirby, Henry Czerny (ktorý sa objavil v originál M:I z roku 1996) a nováčikovia Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham, či Esai Morales.

A keďže sa nám v rámci 4. a pomaly aj 5. fázy začali otvárať kiná (aj keď s obmedzeniami, pre ktoré naďalej ostávajú mnohé kiná zavreté) Kino Film Europe prišlo s originálnym nápadom ako postupne priniesť kino k divákom a divákov do kina, aby to bolelo, čo najmenej.

Pod označením #spolusami v Kine Film Europe spustilo od 1. júna platformu pre súkromné projekcie, na ktorých sa môže zúčastniť maximálny počet 15 osôb. V praxi to znamená, že si partia priateľov alebo rodina môže za poplatok objednať akýkoľvek film z ponuky distribučnej spoločnosti Film Europe a zarezervovať si celé kino len pre seba. Samozrejme pri dodržaní všetkých opatrení ako zo strany návštevníkov, tak aj kina. Celkom v ich réžii je aj výber času a dátumu takejto súkromnej projekcie.

Viac info o #spolusami na stránke: filmeurope.sk a: kino.filmeurope.sk

Kino Film Europe sa okrem tejto iniciatívy pripravuje aj na druhú vlnu otvorenia kina s verejnými premietaniami filmov, ktoré museli byť stiahnuté z distribúcie alebo ich premiéry boli preložené a postupne sa dočkáme aj najnovších filmov. V prítmí kina Film Europe v Pistoriho paláci v Bratislave si tak čoskoro budeme môcť vychutnať snímky ako Bedári (r. Ladj Li), To musí byť nebo (r. Elia Suleiman), Rebelky (r. Allan Mauduit), či Mladý Ahmed (r. Jean-Pierre a Luc Dardenne).

Zdroj:  variety.com Foto © Film Europe/Depositphotos

Súvisiace články