Jennifer Lawrence a režisér Adam McKay budú spolupracovať na novom projekte

13.6.2016|Ivet Kollárová|
Jennifer Lawrence a režisér Adam McKay budú spolupracovať na novom projekte

Film o zdravotnícko-technologickej spoločnosti Theranos, ktorá sa zoberá predovšetkým vyvíjaním nových technológii v oblasti medicíny, dostáva reálnejšie črty. O réžiu, scenár aj produkciu filmu sa postará režisér Adam McKay, ktorý mal nedávno v kinách film Stávka na neistotu.

Hlavnú postavu, 32-ročnú zakladateľku spoločnosti Elizabeth Holmes si zahrá herečka Jennifer Lawrence. Holmes spoločnosť Theranos založila v roku 2003 a podarilo sa jej vyvinúť nové zariadenie na testovanie krvi s názvom Edison. Spoločnosť sa rýchlo rozrástla a jej hodnota sa v lete roku 2014 pohybovala okolo 9 biliónov dolárov.

Od roku 2015 sa vedie proti spoločnosti Theranos a Elizabeth Holmes federálne vyšetrovanie. Dôvodom je podozrenie, že prístroj zaznamenáva nepresné výsledky, a z nedávneho testovania v laboratóriách spoločnosti boli zistené viaceré nedostatky v skúmaných vzorkách.

Film je v súčasnosti v stave príprav, hľadá potenciálneho distribútora a štúdio, ktoré by kúpilo práva na film.

Jennifer Lawrence môžeme aktuálne vidieť vo filme X-Men: Apokalypsa. Stále mladá, talentovaná herečka sa do povedomia dostala sériou filmov Hry o život. Pod režisérom Davidom O. Russellom sa blysla vo filme Joy ako biznismanka, ktorá vynašla tzv. zázračný mop. Za úlohu problémovej Tiffany vo filme Terapia láskoku získala v roku 2013 Oscara za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe. Najbližšie sa predstaví v romantickom sci-fi filme Passengers po boku Chrisa Pratta režírovanom Mortenom Tyldumom.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články