Na televízne obrazovky sa chystá slovenský mysteriózny seriál Trhlina

18.4.2018|Marko Aust|

Bermudský trojuholník, v ktorom miznú ľudia a dokonca i lietadlá či lode, určite poznajú všetci. Avšak svoj trojuholník má aj Slovensko, nachádza sa v pohorí Tríbeča v Nitrianskom kraji.

V tomto tríbečskom trojuholníku, ktorý z juhu spája mestá Nitra, Zlaté Moravce a na severe ho uzatvára mesto Partizánske, sa udialo niekoľko nevysvetliteľných zmiznutí ľudí. Do širšieho podvedomia ľudí sa tríbečské záhady začali dostávať ešte koncom 90tych rokov, po zverejnení článkov od blogera vystupujúceho pod menom Howadoor.

Túto z najväčších záhad Slovenska – poodhaľuje vo svojom románe Trhlina i slovenský spisovateľ Jozef Karika, ktorý má za sebou ďalšie úspešne romámy ako Strach, Tma či V tieni mafe. Mysteriózny román Trhlina napísal autor na základe rôznych výpovedí ľudí, vlastných zistení a podľa svojich slov si kladie otázky kde končí desivá skutočnosť a začína legenda spojená s zámernou mystifikáciou.

Podľa tejto úspešnej knižnej predlohy v súčasnosti televízia JOJ pripravuje v spoluprácii s produkčnou spoločnosťou D.N.A. Production trojdielný mysteriózny seriál Trhlina. V súčasnosti je nakrúcanie v plnom prúde.

O réžiu sa postará Peter Bebjak (Čiara, Čistič), scenár pripravuje tvorca Tomáš Bombík. V tejto minisérii sa predstavia v hlavných úlohách Matej Marušin v úlohe blogera Igora, Martin Šalach ako psychiatrický pacient Walter Fischer, Mary Havranová ako Mia, Dávid Hartl sa predstaví ako konšpirátor Andrej a Tomáš Maštalír bude jeho skeptickým oponentom Dávidom.

Fotogaléria Trhlina (2018)Zobraziť fotogalériu »

Seriál Trhlina zobrazuje príbeh nezamestnaného Igora, ktorý objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Podarí sa mu vypátrať, že Fischerov prípad nie je zďaleka jediným.

Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie než akákoľvek fantázia. Vyberú sa na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby...

Termín nasadenia seriálu Trhlina do vysielania zatiaľ nie je známy.

  Foto © TV JOJ

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...