Najočakávanejšie filmy v roku 2019 - 1 časť

21.1.2019|Marko Aust|

Pred nami je rok 2019, a opäť nás čaká množstvo nových filmových snímok. Vybrali sme z nich najočakávanejšie snímky, v tejto prvej časti sa pozrieme na prvý polrok, zoradené budú podľa predpokladaného uvedenia do kín.

V januári ide kín jeden z najočakávanejších slovenských filmov s názvom Trhlina, nakrútený podľa rovnomennej knižnej predlohy od slovenského spisovateľa Jozefa Kariku o záhadných zmiznutiach ľudí v tríbečských lesoch.

Vo februári sa dočkáme očakávaných pokračovaní snímok Lego Príbeh 2, kde sa opäť stretneme s hrdinami z mestečka Brickburg a Ako si vycvičiť draka 3 s mladým vikingom Štikútom a drakom Bezzubým.

Marec odštartuje filmom s názvom Captain Marvel s ženskou hrdinkou. Zem objaví uprostred galaktickej vojny medzi dvoma mimozemskými rasami. Na filmové plátna príde i nové spracovanie filmu Dumbo od Tima Burtona o slovníkovi, ktorý vďaka obrovským ušiam môže lietať a zapojí sa do záchrany cirkusu.

Apríl poteší hlavne priaznivcov komiksov, dočkáme sa niekoľkých filmových spracovaní komiksových príbehov. Začneme snímkou Shazam!. Tínedžer sa môže premeniť na dospelého superhrdinu. Ďalej následuje snímka Hellboy. Veľký pekelný chlapík s rohami a chvostom, ktorého volajú Hellboy, bojuje s nadprirodzenom a musí poraziť nebezpečnú Krvavú kráľovnu Nimbue. Trojicu doplní ďalšia očakávaná komiksová adaptácia z dielne Marvelu s názvom Avengers: Endgame.

Májový mesiac prinesie ďalšie nové spracovanie Aladína od Guya Ritchieho. Do kín sa opäť vráti agent John Wick. Vo filme John Wick 3 sa pustí proti skupine nájomných zabijakov. Mysteriózna dobrodružná snímka Ad Astra zobrazí príbeh astronauta, ktorý cestuje ďaleko v slnečnej sústave, aby našiel svojho strateného otca a zničil tajomstvo, ktoré ohrozuje prežitie našej planéty. Film Godzilla: Kráľ monštier nás zavedie do krypto-zoologickej agentúry, ktorá čelí skupine gigantických príšer vrátane obrovskej Godzilly.

V júni očakávame ďalší film z univerza X-Menov s názvom X-Men: Dark Phoenix. Jean Greyová získala neskutočnú silu, ktorú zneužíla a vznikol tak nebezpečný Dark Phoenix.

V ďalšej časti prinesieme výber očakávaných snímok za druhý polrok.

  Foto © Depositphotos

Ostatné časti

Súvisiace články