V snímke o Glorii Steinem si zahrá aj herečka a speváčka Janelle Monáe

11.12.2018|Ivet Kollárová|

Hlavnú úlohu známej novinárky a aktivistky za ženské práva Glorii Steinem si v životopisnej snímke The Glorias: A Life on The Road v rôznych časových obdobiach zahrajú herečky Julianne MooreAlicia Vikander. K snímke sa najnovšie pridala aj Janelle Monáe, ktorá stvárni Dorothy Pitman Hughes, aktivistku za ženské a ľudské práva, ktorá spoločne so Steinem založila magazín Ms. 

O réžiu snímky sa postará Julie Taymor, ktorej scenár čerpá z memoárov Glorii Steinem. O produkciu sa postará spoločnosť Fifty-Four Pictures. Výkonnými producentkami filmu The Glorias: A Life on the Road sú samotná Steinem a Amy Richards.

Napriek tomu, že Janelle Monáe nie je u nás najznámejšia, pamätať si ju môžeme výbornými výkonmi z oscarovských filmov MoonlightSkryté čísla. Talentovaná herečka a speváčka sa najbližšie predstaví vo filme Welcome to Marwen po boku Steva Carella. Zahrať by si mala v životopise o politickej a anti-otrokárskej aktivistke Harriet Tubman s názvom Harriet a svoj hlas prepožičia postavičke v novej verzii Disney filmu Lady a Tramp.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články

Som legenda (I am Legend)

Som legenda (I am Legend)

Predstavte si, že na celom svete zúri vírus a vy ste imúnny. Beháte si po Manhattane ako na nejakej lúčke a okolo vás sa mení celá...