Apple TV+ s ďalšími seriálmi, Charlie Hunnam si zahrá v Shantaram a Justin Theroux v Mosquito Coast

18.9.2019|Ivet Kollárová|

Apple sa, rovnako ako štúdia Disney, pripravuje na spustenie svojej streamavacej stanice, ktoré je naplánované na 1. novembra. Na rozdiel od Disney+, sa služby Apple TV+ dočkáme na Slovensku v deň jej spustenia (na Disney+ si budeme musieť počkať do roka 2020). S blížiacim sa dátum spustenia sa rozrastá aj ponuka Apple TV+ a jej originál seriálov, či filmov.

Stanica odštartuje seriálmi ako The Morning ShowJennifer AnistonReese Witherspoon o fiktívnej stanici a jej rannej show a životoch ľudí, ktorí ju pripravujú. Sci-fi drámou See s Jasonom Momoam v hlavnej úlohe, ktorá sa odohráva v dystopickej budúcnosti, v ktorej ľudia stratili zrak a spoločnosť musí nájsť nové spôsoby interakcie, ale najmä prežitia v drsných podmienkach. Novou nádejou pre ľudstvo budú novonarodené deti, ktorým sa zrak zázračne vrátil. Či drámou o životoch pracovníkov NASA, astronautov a ich rodín For All Mankind

Okrem týchto seriálov Apple oznámil prípravu ďalších dvoch, a to rovno s hercami Charliem HunnamomJustinom Therouxom v hlavných úlohách.

Charlie Hunnam sa predstaví v desaťdielnom seriáli Shantaram, ktorého predlohou je rovnomenný román od Gregoryho Davida Robertsa. Zahrá si postavu Lina, muža ktorý uteká z austrálskeho väzenia a ostane stratený v indickom meste Bobmbaj. Odrezaný ďaleko od rodiny a priateľov s neistou budúcnosťou, Linov nový život si nájde svoje miesto v miestnych slumoch, baroch a indickom podsvetí. Román rozoberá tému lásky, odpustenia a odhodlania na ceste k vykúpeniu.

O seriál Shantaram sa postarali scenárista a výkonný producent Eric Warren Singer a režisér Justin Kurzel, ktorý bude režírovať prvé dve epizódy. Začiatok natáčania seriálu je naplánovaný na začiatok októbra v Austrálii a Indii.

Justin Theroux si zahrá v dráme Mosquito Coast inšpirovanej rovnomenným románom z roku 1981, ktorý napísal Justinov strýko, Paul Theroux. Autorom seriálu je Neil Cross, ktorý sa spoločne s Tomom Bissellom postará aj o scenár k seriálu. Výkonným producentom seriálu a režisérom pilotnej časti, ako aj niekoľkých epizód bude Rupert Wyatt.

Seriál Mosquito Coast sa zameriava na idealistického vynálezcu, ktorý sa aj s rodinou presídli na opustený karibský ostrov, čo najďalej od konzumizmu, ktorý podľa jeho presvedčenia zabíja americkú spoločnosť. Ich nový domov sa pokúša premeniť na utopistickú víziu sveta a pomocou rôznych vynálezov sa snaží vylepšiť primitívny život domorodcov. 

Stream Apple TV+ pomaly buduje svoje portfólio originál seriálov a filmov so zvučnými menami z Hollywoodu. Na rozdiel od Netflixu sa chce zamerať na kvalitu, a nie len na kvantitu. V marci 2019, kedy bola služba predstavená, bolo dokončených päť nových seriálov a do natáčania sa pustilo ďalších šesť. Jedným z najnovšie dokončených, okrem vyššie spomínaných seriálov, je aj dramédia o živote poetky Emily Dickinson s Hailee Steinfeld v hlavnej úlohe. 

Mesačné predplatné streamu Apple TV+ začína na sume 4,99 eura, jedno pripojenie bude môcť zdieľať až šesť členov rodiny a dostupné bude na všetkých zariadeniach od Apple a dokonca aj offline. Zaujímavou akciou je služba na rok zdarma, no to len v prípade, ak si v prvý deň spustenia služby, t.j. 1. novembra zakúpite nový iPhone, iPad, iPod touch, Mac, či Apple TV.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Featureflash | Dreamstime.com

Súvisiace články