TV tipy na víkend: filmová klasika Tarzan, detektívka Červený kapitán od Dominika Dána

6.12.2019|Marko Aust|

Ďalší decembrový víkend máme pred sebou, pripravili sme pre vás televízne tipy na piatok až nedeľu.

Prvým televíznym tipom na piatkový večer je biografická dráma Lída Baarová (20:10h, ČT1). Jeden z najväčších príbehov lásky 20-teho storočia o kontroverznom vzťahu legendárnej českej herečky Lídy Baarovej s ministrom propagandy Tretej ríše Josephom Goebbelsom, viac sa môžete dočítať v našej filmovej recenzii.

V sobotu si môžete pozrieť filmové spracovanie literárnej klasiky od Edgara Ricea Burroughsa z roku 1984 s názvom Tarzan (23:00h, ČT2) od Hugha Hudsona. Lord Jack Clayton s jeho tehotnou ženou sa po stroskotaní lode zachránia na neobývanom pobreží Afriky. Krátko po narodení syna tragicky zahynú. Opustené dieťa sa ujme jedna z opíc a vychová ho ako opicu. V hlavnej úlohe Tarzana sa predstaví americký herec francúzskeho pôvodu Christopher Lambert.

V nedeľu si prídu na svoje milovníci slovenských detektívok, ktorí si môžu pozrieť Červený kapitán (20:30h, Jednotka). Filmovej adaptácii rovnomenného románu od Dominika Dána sa chopil režisér Michal Kollár. Príbeh z roku 1992 počas rozpadu Československa bol inšpirovaný skutočnými udalosťami. Detektív Krauz z Oddelenia vrážd sa dostáva k prípadu umučeného kostolníka, ktorý sa rozhodne pátrať aj napriek všetkým varovaniam. Pravdu o prepojení ŠtB a Cirkvi svätej môže priniesť len muž prezývaný Červený kapitán.

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © Saturn Entertainment/Warner Bros/Forum Film Slovakia

Súvisiace články