Televízne tipy na tretí júnový víkend: Skrytá identita, Podfukári

19.6.2020|Marko Aust|

Pred nami je upršaný víkend, takže mnohí z vás využijú nepriaznivé počasie na sledovanie televíznych obrazoviek. Máme tu pre vás našu pravidelnú porciu televíznych tipov.

Piatkový televízny tip smeruje krimi thriller od Martina Scorseseho s hviezdnym obsadením Skrytá identita (22:35h, Jednotka). Príbeh sa odohráva v Južnom Bostone, kde polícia vedie vojnu s organizovaným zločinom. Policajt Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) dostane za úlohu v prestrojení sa infiltrovať do mafiánskeho syndikátu, ktorý vedie Costello (Jack Nicholson), zatiaľ čo ostrieľaný zločinec Colin Sullivan (Matt Damon) sa ako informátor infiltroval do oddelenia polície. Film do kinodistrubúcie šiel pod názvom Na druhej strane, a do pozornosti dávame aj našu filmovú recenziu

Fotogaléria Na druhej strane (2006)Zobraziť fotogalériu »

V sobotu večer si môžete pozrieť thriler Podfukári (20:35h, Joj). Tím špičkových iluzionistov, ktorý v rámci svojich efektných kúzelníckych show prevádzajú ešte efektnejšie bankové lúpeže zamerané proti skorumpovaným finančníkom. Po veľkolepom vybielení prvej banky doslova v priamom prenose vstupuje na scénu FBI a začína napínavá a zábavná hra na mačku a myš. Lenže aby sa z myši stala mačka, prizve si FBI na pomoc experta, bývalého iluzionistu (Morgan Freeman), ktorý má za úlohu nájsť odpovede na otázku: ide im o peniaze, najslávnejšie kúzlo alebo niečo celkom iné?

Tip na nedeľu máme na drámu od Paula Thomasa Andersona s názvom Čierna krv (21:35h, ČT2). Čierna krv je drsný príbeh o rodine, viere, moci a rope odohrávajúci sa v napätých časoch kalifornskej “ropnej horúčky” na prelome storočí. Ústrednou postavou je pozoruhodný muž, ostrieľaný prospektor a hľadač striebra Daniel Plainview, ktorý dostane záhadný tip na bohom zabudnuté mestečko Little Boston. Tam údajne ropa sama vyteká zo zeme. Od tej chvíle však už nič nie je ako predtým - ako ropa stúpa na povrch, stupňujú sa aj konflikty a všetky hodnoty – láska, nádej, solidarita, viera i puto medzi otcom a synom sú ohrozené mocou, cynizmom, korupciou a prúdom ropy. Viac vám napovie naša filmová recenzia.

Fotogaléria Čierna krv (2007)Zobraziť fotogalériu »

Príjemný víkend a opäť nabudúce v ďalších televíznych tipoch.

  Foto © Continental Film

Súvisiace články