Filmové tipy na prvý februárový víkend: Láska cez okno, King Richard

4.2.2022|Marko Aust|

Prehupli sme sa do druhého a najkratšieho mesiaca v roku, a pred nami je prvý februárový víkend. Máme tu tri filmové tipy na každý deň počnúc piatkom.

Španielskou romantickou drámou Láska cez okno (Netflix) si môžete spríjemniť koniec pracovného týždna. Raquel je bláznivo a nenávratne zamilovaná do Aresa, svojho príťažlivého a záhadného suseda. Problém je v tom, že ho pozoruje z diaľky, pretože si na jej veľké zdesenie nevymenili ani jedno slovo. Raquel má však veľmi jasnú úlohu: prinútiť Área, aby sa do nej zamiloval. Nie je však nevinné, bezbranné dievča a rozhodne nie je pripravená pre dosiahnutie svojho cieľa stratiť všetko, hlavne nie seba...

Na sobotu večer máme tip na historický thriler Parfum: Príbeh vraha (22:55, ČT2), ktorý bol nakrútený podľa rovnomennej knižnej predlohy od Patricka Süskinda. Jean-Babtiste Grenouille má vlastnosť génia – vie zachytiť, detailne opísať a charakterizovať všetky vône, ktoré sa okolo neho mihnú. Okamžite poznáva ich zloženie, mieru použitých komponentov a nosom ako jemným, citlivým radarom „vidí“, kam a pokiaľ siaha ktorá vôňa a kde sa začína ďalšia. Načisto zbavený citu sa rozhodne vytvoriť démonickú vôňu, ktorej základnou esenciou bude vôňa mladých dievčat, nevinných a čistých. A urobí pre to všetko... aby mohol milovať a byť milovaný. Dávame do pozornosti aj našu filmovú recenziu Parfum: Príbeh vraha.

Slávne duo tenistiek Venus a Sereny Williams nemusíme snáď bližšie predstavovať. Nedeľný filmový tip King Richard (20:00h, HBO) je životopisná dráma, natočená podľa skutočného príbehu, ktorý inšpiruje celý svet. Príbeh Richarda Williamsa (Will Smith), trénera a otca svetovo preslávených tenistiek Venus a Sereny, ktorý má geniálny plán ako dostať svoje dcéry z ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. Hlboko dojemný príbeh ukazuje silu rodiny, vytrvalosť a nezlomnú vieru ako prostriedok k dosiahnutiu nemožného.

Prajeme príjemný a pokojný víkend.

  Foto © SPI International/Netflix/HBO

Súvisiace články