Piráti z Karibiku 5 dostanú nórsky nádych

21.10.2014|Ivet Kollárová|
Piráti z Karibiku 5 dostanú nórsky nádych

Nórski režiséri Joachim Rønning a Espen Sandberg, známi predovšetkým filmom Kon-Tiki (2012), ktorý získal nomináciu na Zlatý glóbus aj na Oscara v kategórií cudzojazyčný film, budú natáčať piate pokračovanie Pirátov z Karibiku, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Film sa bude natáčať v austrálskom Queenslande a podľa úradov sa jedná o jednu z najväčších filmových produkcií v krajine.

Pre nórske duo to bude druhý veľký medzinárodný projekt, na ktorom budú spolupracovať. V minulosti sa podieľali na filme vo francúzsko-americkej koprodukcií, akčnom komediálnom thrillery Sexipistols, so Salmou Hayek a Penelope Cruz v hlavných úlohách. Pirátov z Karibiku 5 budú opäť zastrešovať štúdiá Walt Disney Pictures.

Úlohu Kapitána Jacka Sparrowa si opäť zahrá Johnny Depp. Potvrdená je aj úloha Kapitána Hectora Barbossu, ktorú si zopakuje Geoffrey Rush. A v štádiu rokovaní, o jednu z úloh vo filme, sa nachádza aj herec Javier Bardem. V krátkych zábleskoch by sa vo filme mali objaviť aj Orlando Bloom, či Keith Richards, ktorý si v Pirátoch zahral otca Jacka Sparrowa. Produkcia filmu by mala začať na budúci rok v austrálskom Queenslande. Scenár napíšu Stuart Beattie, Ted Elliott a ich tím scenáristov. Piatu časť Pirátov z Karibiku, Dead Men Tell No Tales bude opäť produkovať Jerry Bruckheimer. Americká premiéra filmu je naplánovaná na 7. júl 2017.

Zdroj:  cineuropa.org Foto © Saturn Entertainment

Súvisiace články