Kate Winslet si zahrá v životopisnom filme o americkej fotografke, Lee Miller

16.10.2015|Ivet Kollárová|
Kate Winslet si zahrá v životopisnom filme o americkej fotografke, Lee Miller

Produkčná spoločnosť Hopscotch Features sa chystá natočiť životopisnú drámu o americkej modelke a umelkyni, z ktorej sa neskôr stala vojnová fotografka, Lee Miller. Hlavnú úlohu by si mala zahrať britská herečka Kate Winslet

Lee Miller začínala ako modelka. Bola múzou a milenkou fotografa a vizuálneho umelca Man Raya, neskôr sa stala vojnovou fotografkou pre časopis Vogue. Bola blízkou priateľkou maliara Pabla Picassa. Táto indie dráma bude vychádzať z knihy o jej živote s názvom „The Lives of Lee Miller“, ktorú napísal jej syn, Antony Penrose.

Produkcie filmu sa ujali Troy Lum a Andrew Mason za spoločnosť Hopscotch Features. V tejto chvíli nie je známy režisér, ani scenárista filmu. Okrem spomínanej knihy bude film vychádzať aj z archívnych fotiek a osobných denníkov Lee Miller.

Bližšie detaily o začiatku natáčania filmu, hereckom obsadení, či dátumu premiéry známe zatiaľ nie sú.

Kate Winslet najbližšie uvidíme vo filme Dannyho BoylaSteve Jobs, kde si zahrala po boku Michaela Fassbendera. Film príde do našich kín 12. novembra.

Zdroj:  thewrap.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...