Najočakávanejšie filmy roka 2017 - 3 časť

23.1.2017|Marko Aust|
Najočakávanejšie filmy roka 2017 - 3 časť

Po letných prázdninách ani v závere roka 2017 nebudeme ochudobnení o zaujímavé filmy. 

Začiatkom septembra by malo doraziť do kín nové spracovanie svetoznámeho hororového románu od Stephena Kinga s rovnomenným stručným názvom It. Film nás zavedie do mestečka Maine, v ktorom postupne miznú deti miestnych obyvateľov.

Nového spracovania sa dočká aj chystaný film Hráči so smrťou od filmového štúdia Sony Pictures, pôvodnú verziu z roku 1990 natočil Joel Schumacher. Viac sme o tom písali už v tomto článku.

Priaznivci žánru sci-fi si prídu na svoje, chystá sa pokračovanie Blade Runner 2049, v hlavných úlohách sa predstaví opäť Harrison Ford ako Rick Deckard, po boku sa objaví Ryan Gosling. Pôvodne film mal režírovať Ridley Scott, voľba nakoniec padla na Denisa Villeneuvea. 

Ochudobnení nebudú ani milovníci hororov, v októbri sa chystá návrat masového vraha Jasona Voorheesa v novom filme Piatok trinasteho. Réžiou bol poverený Breck Eisner, od ktorého sme naposledy v kinách mohli vidieť film Posledný lovec čarodejníc v roku 2015.

U hororov ešte ostaneme, dočkáme sa tiež pokračovania Insidious: Kapitola 4. Na scénu sa opäť vráti parapsychologička Elise Rainer v podaní herečky Lin Shaye. 

Na strieborne plátna sa vráti už po tretí raz aj film Thor: Ragnarok s Chrisom Hemsworthom v hlavnej úlohe boha Thora a opäť sa ponoríme do sveta severskej mýtológie.

Superhrdinovia spoločnosti DC comics sa objavia na striebornom plátne vo filme Liga Spravodlivosti. Vo filme od Zacke Snydera sa stretneme so starými známymi tvárami: Ben Affleck ako Batman, Gal Gadot ako Wonder Woman, Henry Cavill ako Superman, Jason Momoa ako Aquaman, ďaľej uvidíme Amber Heard, Amy Adams či J. K. Simonsa.

Ak ste milovníci detektíviek od svetoznámej Agathy Christie, mali by ste spozorniť, chystá sa nové filmové spracovanie rovnomennej svetoznámej detektívky Vražda v Orient expresse. Slávneho belgického detektíva Hercula Poirota stvárni herec Kenneth Branagh, ktorý zároveň bude film aj režírovať. Po jeho boku sa vo filme predstaví plejáda hereckých hviezd ako Johnny Depp, Penelope Cruz, Michelle Pfeiffer, Willem Dafoe, Judi Dench a mnohí ďalší.

V závere roka sa dočkáme ďalšieho pokračovania Star Wars: Epizóda 8. V tomto filme uvidíme naposledy herečku Carrie Fisher v jej slávnej úlohe princezny Leily. Carrie Fisher zomrela koncom minulého roka, pripomenuli sme si ju v našom profilovom článku.

Ako je vidieť, aj v závere roka 2017 sa určite nebudeme nudiť. Samozrejme, že nás čaká oveľa viac filmov, ktoré sa nám už do článku nevmestili, budeme o nich priebežne informovať v našich článkoch.

  Foto © Depositphotos

Ostatné časti

Súvisiace články