Režisér Christopher McQuarrie natočí ďalšie dva filmy Mission: Impossible

16.1.2019|Ivet Kollárová|
Režisér Christopher McQuarrie natočí ďalšie dva filmy Mission: Impossible

V lete do kín prišla šiesta časť filmovej série Mission: Impossible s názvom Fallout, ktorá sa stala najúspešnejšou vo franchise a celosvetovo do tohto dňa zarobila cez 790 miliónov dolárov. Špeciálna bola hneď niekoľkými prvkami: objavili sa v nej, okrem iných, dva obrovské, dych berúce kaskadérske kúsky (zoskok HALO a vrtuľníková naháňačka, o ktoré sa samozrejme postaral Tom Cruise), prvýkrát v sérii sa na scénu vrátil úhlavný nepriateľ Solomon Lane (v podobe Seana Harrisa) a rovnako aj prvá ženská hlavná hrdinka Ilsa Faust, ktorá bola predstavená v piatej časti – Národe grázlov a stvárnila ju Rebecca Ferguson.

Veľmi významný prvok, na prvý pohľad riskantný, bol návrat Christophera McQuarrieho na režisérsku stoličku, ktorý sa rovnako postaral o M:I číslo 5 – Národ grázlov. Risk vyšiel na výbornú a napriek prvotným otáľaniam a negáciám o ďalšom pokračovaní, sa dnes potvrdili správy, že Christopher McQuarrie bude režírovať nie jedno, ale hneď dve ďalšie pokračovania Mission: Impossible. Vo franchise to budú siedmaôsma časť, pre ktoré McQuarrie opäť napíše aj scenár.

Začiatok produkcie filmov, ktoré by sa mali natáčať back to back, čiže buď simultánne alebo s menším časovým odstupom, známy zatiaľ nie je (do úvahy pripadajú koniec roka 2019, či začiatok 2020). Do kín by mali filmy doraziť v lete 20212022, ako to na svojich sociálnych sieťach potvrdil Tom Cruise:

Štúdia Paramount v ďalších pokračovaniach filmov Mission: Impossible môžu počítať so svojou najväčšou hviezdou, Tomom Cruisom, ktorý stvárňuje agenta Ethana Hunta. Koľkí z jeho tímu, Benji (Simon Pegg), Luther (Ving Rhames), či Ilsa (Rebecca Ferguson) sa vrátia späť, ani či sa objavia nové tváre z ostatného pokračovania Fallout (Angela Bassett, či Vanessa Kirby), známe zatiaľ nie je. 

Christopher McQuarrie ako režisér spolupracoval s Tomom Cruisom, okrem M:I filmov, aj na filme Jack Reacher: Posledný výstrel a ako scenárista na filmoch Na hrane zajtrajška, Múmia a momentálne spolu natáčajú pokračovanie hitu Top Gun s podtitulom Maverick.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos/Warner Bros./twitter

Súvisiace články