Leonardo DiCaprio si zahrá v novinke od Guillerma del Tora

24.4.2019|Ivet Kollárová|
Leonardo DiCaprio si zahrá v novinke od Guillerma del Tora

Film Nightmare Alley natočí Guillermo del Toro opäť v spolupráci so štúdiami Fox Searchlight ako nasledovníka svojho oscarovského filmu Podoba vody. Novinka je adaptáciou rovnomenného románu od Williama Lindsay Greshama, ktorý vyšiel v roku 1946. Román ponúka štúdiu skazenej strany showbiznisu a slizkých ľudí pohybujúcich sa v ňom – je to ako temný svet druhotriedneho karnevalu naplneného podvodníkmi, manipulátormi a tzv. machiavellistickými femmes fatales.

Film sa sústredí na ambiciózneho podvodníka - mentalistu, ktorý sa spojí s psychiatričkou, ktorá mu má pomôcť s jeho „aktom“, no nakoniec sa všetko obráti proti nemu. Hlavnú úlohu vo filme Nightmare Alley by mal stvárniť Leonardo DiCaprio. O scenár k filmu sa spoločne s del Torom postarala aj Kim Morgan. Finančne film zastreší spoločnosť TSG Entertainment.

Román Nightmare Alley bol prvý krát adaptovaný v roku 1947 v tejto chvíli už samostatne neexitujúcim štúdiom 20th Fox Century (v priebehu apríla sa stalo dcérskou spoločnosťou štúdii Disney) a v hlavných úlohách si zahrali Tyrone PowerJoan Blondel.

Leonarda DiCapria sme mohli naposledy na veľkom plátne vidieť vo filme Revenant: Zmŕtvychvstanie, ktorý mu v roku 2016 vyniesol Oscara za najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Najbližšie sa predstaví v snímke Quentina Tarantina, Once Upon a Time in Hollywood, ktorá dorazí do našich kín 8. augusta

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články