Nový film Christophera Nolana dostal názov Tenet, do ensámblu pribudli aj noví herci

23.5.2019|Ivet Kollárová|
Nový film Christophera Nolana dostal názov Tenet, do ensámblu pribudli aj noví herci

Štúdia Warner Bros. spoločne s režisérom Christopherom Nolanom držali dlho v tajnosti akékoľvek informácie o chystanej novinke. Označovala sa ako inovatívny, akčný blockbuster, ktorý sa bude opäť premietať v IMAX formáte. Pred pár týždňami vyšli na povrch prvé informácie o hereckom obsadení, ktoré zaujalo menami Robert Pattinson, John David WashingtonElizabeth Debicki ako hlavné postavy.

Dnes na svetlo sveta vyšli ďalšie detaily. Nový film Christophera Nolana má názov Tenet a v ďalších úlohách sa predstavia aj Aaron Taylor-Johnson, Dimple Kapadia, Clémence Poésy a herci Kenneth Branagh a Michael Caine, ktorí si tak zopakujú úspešné spolupráce s Nolanom (Branagh si zahral vo filme Dunkirk, Caine v Počiatku, či trilógii Temný rytier). Dej filmu síce naďalej ostáva neznámy, no informácia od štúdii hovorí o medzinárodnom špionážnom filme, ktorý sa bude natáčať v siedmich rôznych krajinách. Snímka bude mix IMAX formátu a 70mm filmu.

Nolan sa po snímkach InterstellarDunkirk opäť spojí s kameramanom Hoytom van Hoytemanom. Za film Dunkirk získali obaja ich prvé nominácie na Oscara v kategóriách réžia a kamera. Svojho verného skladateľa Hansa Zimmera, Nolan tentokrát nahradí za čerstvú krv „nováčika“ Ludwiga Göranssona, ktorý tento rok získal Oscara za hudbu k filmu Čierny panter. Výpravu filmu bude mať na starosti Nathan Crowley, strih patrí Jennifer Lame, kostýmy zabezpečí Jeffrey Kurland a o vizuálne efekty sa postará Andrew Jackson.

Premiéru filmu Tenet pripravili štúdia Warner Bros. na 17. júl 2020.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Warner Bros.

Súvisiace články