Prvé trailery k filmom od Grety Gerwig, Little Women a Terrenca Malicka, A Hidden Life

13.8.2019|Ivet Kollárová|

Štúdia Sony Pictures EntertainmentFox Searchlight zverejnili prvé trailery k svojím očakávaným novinkám, dvom historickým drámam.

Little Women

Stále mladá herečka a režisérka Greta Gerwig prichádza, po svojom režisérskom debute - filmu Lady Bird s jeho nasledovníkom. Svoj jedinečný štýl Greta aplikovala na adaptáciu klasického románu z roku 1868 od spisovateľky Louisy May Alcott, Little Women (Malé ženy). 

Príbeh sa sústredí na štyri sestry Marchové a ich životy, ktoré sa rozhodli žiť podľa vlastných pravidiel v štáte Massachusetts v období po Americkej občianskej vojne. Oproti románu sa Greta rozhodla príbeh prerozprávať v nechronologickom poradí. Do hlavných úloh obsadila impozantné herecké obsadenie. Saoirse Ronan si zahrala Jo March, ktorá predstavuje akési alter ego spisovateľky Alcott, Emma Watson stvárnila Meg March, Florence Pugh je Amy March a Eliza Scanlen hrá najmladšiu Beth March.

V ostatných úlohách sa predstavia Timothée Chalamet, Laura Dern, Meryl Streep, James Norton, Louis Garrel, Bob Odenkirk, či Chris Cooper. Okrem réžie filmu sa Greta postarala aj o scenár. Film, napriek tomu, že sa zatiaľ neobjavuje na žiadnych jesenných filmových festivalov (stále je v hre Telluride, ktorý lineup zverejňuje deň pred začiatkom) je už teraz vážnym potenciálnym oscarovským kandidátom (Greta za film Lady Bird získala oscarovskú nomináciu za réžiu, len ako piata žena v histórii, a scenár).

Film Little Women má v USA premiéru 25. decembra. Do našich kín príde o mesiac neskôr, 31. januára 2020.

A Hidden Life

Vizionársky režisér a scenárista Terrence Malick predstavil svoju novinku, natočenú podľa skutočných udalostí na MFF Cannes v Hlavnej súťaži. S historickou drámou sa Malick vracia k svojmu epicko-filozofickému rozprávaniu, ktoré svojou veľkosťou pripomína jeho najlepší film, víťaza Zlatej palmy z roku 2011, The Tree of Life (Strom života).

Novinka rozpráva skutočný príbeh farmára Franza Jägerstättera, ktorého počas druhej svetovej vojny zatkli a uväznili po tom, ako odmietol bojovať za nacistickú Tretiu Ríšu. Za vlastizradu mu hrozil trest smrti, no v jeho najťažších chvíľach mu pomáhali jeho neoblomná viera a láska k jeho žene Fani a deťom. 

Hlavnú úlohu Franza stvárnil August Diehl. V ostatných úlohách uvidíme Valerie Pachner, Matthiasa Schoenaertsa, či Bruna Ganza Michaela Nyqvista v ich posledných úlohách. 

Film A Hidden Life sa predstaví aj na MFF Toronto, ktorý predstavuje začiatok jesennej festivalovej sezóny. Film sa tak stáva potenciálnym oscarovským kandidátom. Jeho oficiálna kinopremiéra je naplánovaná na 13. december 2019. Slovenská premiéra známa zatiaľ nie je. 

Zdroj:  youtube.com Foto © Depositphotos/youtube

Súvisiace články