TV tipy na druhý júnový víkend: Mafiáni či Stážista s Robertom De Nirom

12.6.2020|Marko Aust|

Televízne tipy na tento víkend potešia hlavne priaznivcov amerického herca Roberta De Nira, dvojnásobného oscarového držiteľa. 

Prvou snímkou na piatkový večer je slávna gangsterka Mafiáni (22:35h, Jednotka) od nemenej slávneho režiséra Martina Scorceseho. Film je inšpirovaný skutočným príbehom z prostredia newyorskej mafie. Henry Hill (Ray Liotta) už od detstva sníval o tom, že sa stane mafiánom. Od drobných služieb pre miestnych gangstrov postupne s pomocou Tommyho DeVita (Joe Pesci) a Jimmyho Conwaya (Robert De Niro) stúpa v mafiánskej hierarchii a zároveň sa čoraz viac zapletá do obchodu s drogami. 

Roberta De Nira uvidíme i v sobotu večer v komédii Stážista (20:30h, Markíza) v úlohe 70-ročného vdovca, ktorý zistí, že na dôchodku to nie je také, ako si vysníval. Chopí sa príležitosti a vráti sa späť do pracovného kolobehu ako praktikant online fashion stránky, ktorú vlastní Jules Ostin (Anne Hathaway).

Na záver víkendu máme tip na osvedčenú českú klasiku Vesničko má střediskova (20:10h, ČT1) od režiséra Jiřího Menzela, ktorá patrí medzi najúspešnejšie komédie 80-tych rokov. Mentálne zaostalý družstevný závozník Otík spôsobuje svojmu vodičovi Pávkovi jeden malér za druhým. Pohár trpezlivosti u Pávka pretečie, keď kvôli Otíkovi pri cúvaní prerazí betónový stĺp. Má prestúpiť k Turkovi, ktorý je známy svojim cholerickým vystupovaním. Avšak v tom čase dostane ponuku výmeny svojej chalupy, na ktorú si brúsi zuby vplyvný pražský riaditeľ, za panelákový byt.

Prajeme pekný slnečný víkend.

  Foto © Continental Film

Súvisiace články