TV tipy na prvý októbrový víkend: Rýchlo a zbesilo 7, Liga Spravodlivosti

2.10.2020|Marko Aust|

Pred nami je prvý októbrový víkend a spolu s ním i naša tradičná várka trojice televíznych tipov.

Prvý piatkový televízny tip bude patriť rýchlym kolesám. V akčnej snímke Rýchlo a zbesilo 7 (20:35h, Joj) hrdinovia stihli prežiť neuveriteľné veci, ale teraz narazia na nepriateľa, pri ktorom budú všetci ich doterajší súperi vyzerať ako neviniatka. Nadupanú hereckú zostavu v siedmom diele vyšperkovali Kurtom Russellom a hlavne Jasonom Stathamom, ikonou rýchlych a zbesilých filmových vodičov. Statham hrá Deckarda Shawa, stroj na zabíjanie z mäsa a kostí, ktorý vycvičila elitná vojenská jednotka. Shawov mladší brat Owen obťažoval našich hrdinov v šiestom diele tak intenzívne, až ho pripravili o život. A rozrušený Shaw starší sa rozhodne, že na oplátku pripraví o život ich a všetkých ich blízkych. Bez ohľadu na to, akí rýchli či zbesilí budú.

V sobotu by mali zbystriť priaznivci filmov s komiksovými superhrdinami, pre nich máme ďalší televízny tip Liga Spravodlivosti (20:30h, Markíza). Tím DC komiksových superhrdinov musí spojiť sily a čeliť novej hrozbe. Bruce Wayne, inšpirovaný Supermanovou obetou a motivovaný novou vierou v dobro ľudí, si povolá na pomoc novú spojenkyňu Dianu Princovú, aby spoločne čelili ešte nebezpečnejšiemu nepriateľovi. Batman a Wonder Woman musia čo najskôr zostaviť tím metaľudí, ktorý sa postaví proti novej hrozbe. Takúto ligu superhrdinov svet ešte nevidel – Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash a Cyborg. No možno je už aj tak príliš neskoro, aby ochránili Zem pred obrovským útokom. K snímke sme písali aj filmovú recenziu.

Na záver víkendu máme posledný tip na snímku s oscarovou nomináciou Amores perros - Láska je kurva (22:00h, Dvojka) od Alejandra Gonzáleza Iñárritua. Tri príbehy. Psy, bojové a rozmaznané, nečakaná autonehoda, šialená naháňačka veľkomestom, spaľujúca vášeň, vlastná všetkým hrdinom filmu. Spojnicou príbehov je bezdomovec El Chivo, ktorý opustil rodinu a bohatstvo, aby sa stal revolucionárom. Po dvadsiatich rokoch skončil na ulici s výnosným vedľajším príjmom ako nájomný vrah likvidujúci bez milosti rovnako bohatých obchodníkov ako bol on sám.

Prajeme príjemný víkend a opäť nabudúce u ďalších televíznych tipov.

  Foto © Barracuda Movie/Continental Film

Súvisiace články