TV tipy na posledný májový víkend: Kniha džungle, Pivnica

28.5.2021|Marko Aust|

Posledný májový víkend je pred nami, a my nemôžeme chýbať s našou pravidelnou rubrikou na televízne a filmové tipy na víkend.

Slávny román od Rudyarda Kiplinga Kniha džungle nemusíme väčšine predstavovať. V piatok si môžete pozrieť najnovšie filmové spracovanie Kniha džungle (20:35h, Joj). Hlavným hrdinom je ľudské mláďa Mauglí, ktorý sa kedysi zatúlal do džungle, kde sa ho ujala a vychovala vlčia svorka. Do džungle sa však vracia tiger Šer Chán, obávaný vládca pralesa. Šer Chán, ktorý si nesie jazvy, spôsobené človekom, prisahá, že odstráni všetko, čo vníma ako hrozbu. Mauglí cíti, že musí opustiť džungľu, jediný domov, ktorý kedy poznal. Spoločnosť mu robia len dvaja priatelia – čierny panter Baghíra a ľahkomyseľný medveď Balú. Počas svojej cesty stretáva v džungli veľa tvorov, ktoré však nemajú najčistejšie úmysly.

Vojenskou snímkou Peklo v Pacifiku (23:00h, ČT2) so slávnymi protagonistami Lee Marvinom a Toshiro Mifune môžete vyplniť sobotný večer. Staneme sa svedkami súboja dvoch vojakov znepriatelených armád uprostred tichomorských ostrovov. Na pustom ostrovčeku, ležiacom kdesi uprostred Tichého oceánu, sa na sklonku druhej svetovej vojny stretávajú dva stroskotanci, japonský námorný kapitán Tsuruhiko Kuroda a americký pilot. Herecké úlohy v komornom a modelovo vystavanom príbehu napísanom na tému hraničnej situácie človeka a nezmyselného militarizmu, vynikajúcim spôsobom stvárnili Lee Marvin a Toshiro Mifune. Hudbu napísal uznávaný americký skladateľ filmovej hudby Lalo Schifrin, za kamerou stál takisto skvelý Conrad Hall.

Na záver víkendu máme nedeľný tip na drámu Pivnica (22:00h, Dvojka). Dlhoročné manželstvo Milana a Táni je v troskách, spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však šestnásťročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby. Obochrodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Kamaráti, spolužiaci, susedia, nikto im nevie pomôcť. Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie a rozhodne sa odhaliť pravdu sám. Čoho všetkého je schopný zúfalý rodič, keď mu zmizne dieťa?

Prajeme všetkým príjemný víkend.

  Foto © Saturn/Itafilm

Súvisiace články