Štyri filmové novinky prichádzajú dnes do našich kín, medzi nimi aj Temný dom, či Muž v temnote

19.8.2021|Ivet Kollárová|

Tretí premiérový štvrtok v mesiaci august do kín prinesie štandardnú letnú porciu nových filmov. Na svoje si prídu milovníci hororu a to hneď dvoma snímkami, no potešia sa aj najmenší.

Od českých susedov prichádza dnes do kín komédia natočená podľa rovnomenného knižného bestselleru Dominika Landsman s názvom Denník moderného fotra, o ktorú sa postaral režisér Jan Haluza. Keď sa Nataša a Dominik neplánovane stanú rodičmi, voľba bola jasná. Nataša ako úspešná dizajnérka hračiek pre deti, dokáže rodinu lepšie finančne zabezpečiť, a tak hlavnú časť starostlivosti o novorodenca prevezme ako otec na materskej dovolenke Dominik. Ten pristupuje k úlohe s trochu naivnou predstavou, a bude musieť využiť všetku svoju vynaliezavosť, aby počas prvého roku zvládol starostlivosť o malého Čeňka. Starostlivosť občas pripomína bok o prežitie. Vďaka spolužitiu s malým človiečikom však objaví, koľko podôb môže mať láska …

Kniha Denník moderného fotra vznikla na základe úspešného blogu, ktorý spisovateľ Dominik Landsman založil s príchodom prvého dieťaťa. Po vydaní v roku 2014 sa stala bestsellerom a dočkala sa ďalších pokračovaní. Denník moderného fotra je celovečerným režijným debutom Jána Haluzu, ktorý je zároveň aj autorom scenára. V hlavných úlohách Tereza Ramba, Jiří Mádl, Lucie Benešová, Ondrej Malý, Pavla Tomicová, Roman Zach, Robert Jasków, Andrea Hoffmannová, Lucie Políšenská, či Ivan Lupták. 

Prvý z hororov týždňa natočil producent a scenárista pôvodného filmu z roku 2016, Rodo Sayagues a to hororový thriller Muž v temnote 2 (Don’t Breathe 2). Pokračovanie úspešného hororu sa odohráva niekoľko rokov po násilnom vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom žije v ústraní, kým ho nedobehnú hriechy z minulosti. V hlavných úlohách: Stephen Lang, Brendan Sexton III, Madelyn Grace, Stephanie Arcila, Bobby Schofield, Rocci Williams, Steffan Rhodri, či Diaana Babnicova. 

Ďalšiu hororovú lahôdku má na starosti režisér David Bruckner, ktorý natočil hororový thriller Temný dom (The Night House). Beth, sa snaží spamätať z nečakanej manželovej samovraždy, ostáva sama v dome u jazera, ktorú pre nich jej manžel postavil. Postupne začína odhaľovať temné a nečakané tajomstvá, ktoré ich spoločný dom ukrýva. Horor o temných tajomstvách idylického manželstva, ktoré vyplávajú postupne na povrch po nečakanej a šokujúcej samovražde manžela. Zničená manželka sa snaží pochopiť prečo sa jej manžel odhodlal k takému radikálnemu riešeniu a pri pátraní po dôvodoch postupne zisťuje a odhaľuje šokujúce a desivé tajomstvá ukryté v dome pri jazere, ktorý dovtedy spolu šťastne obývali.

V hlavnej úlohe psychologického thrilleru Temný dom sa predstaví skvelá Rebecca Hall v postave Beth, zúfalej manželky pátrajúcej po odpovediach na otázky, kým bol muž s ktorým žila šťastne v dome pri jazere. Okrem Hall si vo filme zahrali aj Stacy Martin, Sarah Goldberg, Vondie Curtis-Hall, Evan Jonigkeit, Allie McCulloch, Samantha Buck, či Amy Zubieta. 

No a pre najmenších ponúka tretí augustový týždeň animovaný rodinný film od režiséra Cala Brunkera, Labková patrola vo filme (Paw Patrol). Keď sa ich najväčší rival Humdinger stane starostom neďalekého Adventure City a začne robiť zmätok, Ryder a všetci obľúbení hrdinskí psíkovia zaradia najvyššiu rýchlosť aby čelili výzve. Zatiaľ čo jedno šteňa musí čeliť svojej minulosti v Adventure City, tím nájde pomoc u nového spojenca, dôvtipného jazvečíka Libertyho. Spoločne vyzbrojení vzrušujúcimi novými vychytávkami a výbavou bojuje Labková patrola za záchranu občanov Adventure City!

Film sa u nás premieta so slovenským dabingom. V hlavných úlohách Jakub Ružička, Frencien Bauer, Zuzana Porubjaková, Vanda Ružičková, Dárius Koči, Marek Suchitra, Roman Ferienčík, Juraj Predmerský, Kamil Kollárik, Ivan Vojtek, Gabriel Dzuríková, Peter Krajčovič, Ján Tréger,Milada Rajzíková, Barbora Chlebcová, Michal Hallon, Martin Mňahončák, Gabriel Škrabáková, Michal Klučka, či Pavol Topoľský.

  Foto © Depositphotos/CinemArt/Itafilm

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...