Prvý novembrový otvárací víkend v návštevnosti ovládla marvelovská snímka Eternals

9.11.2021|Marko Aust|

Za sebou máme prvý novembrový otvárací víkend v slovenských kinách. Najvyššiu návštevnosť mala marvelovská snímka Eternals a to 21 461 divákov a tržby 149 805 eur.

Je to už dvadsiaty piaty film z filmového univerza Marvelu, v ktorom prinášajú nový príbeh a desať superhrdinov, ktorý sme doteraz na plátne nevideli. Film sleduje skupinu hrdinov z vesmíru, ktorí chránia Zem od úsvitu ľudskej civilizácie. Keď sa záhadne vrátia obludné tvory Devianti, ktorí boli považovaní za dávno vyhynuté, Eternals sa musia znova zjednotiť a chrániť pred nimi ľudstvo.

Na druhé miesto zostúpil sci-fi epos Duna, v treťom týždni od premiéry mal 7 361 divákov a tržby 53 485 eur, čím celkové tržby už presiahli hranicu pol milióna eur.

Tretie miesto patrí rodinnej animovanej snímke Rodina Addamsovcov 2, navštívilo ju 5 812 divákov a pripísala si tržby o ďalších 36 344 eur.

Štvrté miesto obsadila nová česká komédiálna dráma Kurz manželskej túžby od Radeka Bajgara, o ľudoch, ktorí chcú v zdraví a láske prežiť vlastné manželstvo. Niekoľko extrémne rozdielnych manželských dvojíc prichádza do luxusného rezortu na kurz a potom sa stane niekoľko vecí, na ktoré už nikto nezabudne.

Z filmových noviniek sa do rebríčka dostali ešte dve snímky. Švédsky mysteriózny horor Niekto na druhej strane mal 834 divákov a 5 650 eur tržby, čo mu prienieslo 9. miesto. Otec sa s priateľkou a synom presťahuje do nového domu. Pokojné predmestské prostredie ponúka idylickú príležitosť na nový začiatok, ale malý chlapec sa čoskoro začne priateliť s niekým na druhej strane múru. Nadpozemská sila sa stáva pre nových obyvateľov domu čoraz nebezpečnejšou.

Sedemnáste miesto sa ešte ušlo nemeckej sci-fi snímke Miluj svojho robota (návštevnosť 192 divákov, tržby 1 266 eur). Alma je vedkyňa v slávnom Pergamonskom múzeu v Berlíne. S cieľom získať finančné prostriedky na jej výskum ju presvedčia, aby sa zúčastnila na mimoriadnom experimente. Počas troch týždňov musí žiť s humanoidným robotom, zostrojeným na mieru jej charakteru a potrebám, ktorého umelá inteligencia je navrhnutá tak, aby sa jej stal dokonalým životným partnerom.

  Foto © CinemArt/Vertigo Distribution/Film Europe

Súvisiace články