Filmové tipy na druhý decembrový víkend: The Unforgivable, Choď za svojím koňom

10.12.2021|Marko Aust|

Pred nami je ďalší, v poradí už tretí adventný víkend. Kiná sú momentálne stále zatvorené, našťastie tu máme streamovacie služby i klasickú televíziu.

Piatkový tip, ako už začína byť tradícia, patrí filmovej premiére na Netflixe. Dráma s názvom The Unforgivable (Netflix) zobrazuje príbeh Ruth Slater (Sandra Bullock). Po prepustení z väzenia, kde si odpykala trest za násilný trestný čin, sa vracia do spoločnosti, ktorá jej odmieta odpustiť minulosť. Čelí prísnemu odsúdeniu zo strany miesta, ktoré kedysi nazývala domovom, a jej jedinou nádejou na vykúpenie je nájsť odcudzenú mladšiu sestru, ktorú musela opustiť.

V sobotu večer si môžete pozrieť thriler od režiséra M. Night Shyamalana Rozpoltený (20:30h, Plus). V Kevinovi sa skrýva 23 rôznych osôb. Jedného dňa za denného svetla unesie tri ženy. Ženy sú držané v zajatí a prichádzajú na to, že Kevin je vždy niekto iný. Preto nemôžu vedieť, kto príde nabudúce. Kevin s niekoľkými identitami dokáže myšlienkami zmeniť vlastnosti svojho tela. Každú chvíľu sa má objaviť dvadsiataštvrtá…

Na nedeľu máme tip, ktorý potešíme hlavne priaznivcov dostihov. Snímka Choď za svojím koňom (21:00h, HBO GO) vypráva príbeh dostihového koňa menom Dream Alliance a jeho majiteľky, waleskej malomestskej barmanky a predavačky Jan Vokes (Toni Collette). Jan nemá veľa peňazí ani skúseností, a tak presvedčí svojich susedov, aby podporili jej ambiciózny plán a venovali časť svojho skromného zárobku na starostlivosť o budúceho šampióna. Ich investícia sa oplatí, Dream Alliance stúpa nezadržateľne nahor a dosahuje impozantné úspechy. 

Prajeme pokojný adventný víkend.

  Foto © Netflix/HBO

Súvisiace články