Televízne tipy na tretí februárový víkend: Texaský masaker..., Amadeus

18.2.2022|Marko Aust|

Pracovný týždeň je pomaly za nami, čaká nás tretí februárový víkend. Vybrali sme pre vás tri filmové tipy, začneme piatkom.

Hororovú klasiku Texaský masaker motorovou pílou z roku 1973 nemusíme väčšine z vás bližšie predstavovať. Najnovší diel Texaský masaker motorovou pílou môžete zhliadnúť ešte dnes na streamovacej službe Netflix, kde má filmovú premiéru. Melody, jej dospievajúca sestra Lila a ich priatelia Dante a Ruth sa vydávajú do odľahlého mestečka Harlow v Texase, aby založili nový podnik. Ich sen sa však čoskoro zmení na nočnú moru, keď náhodou narušia dom Leatherfacea, šialeného sériového vraha, ktorého krvou nasiaknutý odkaz stále prenasleduje obyvateľov oblasti - vrátane Sally Hardesty, jedinej preživšej jeho neslávne známeho masakru z roku 1973, ktorá sa chce pekelne pomstiť.

V sobotu večer doporučujeme zhliadnúť film Amadeus (20:00h, ČT2) od Miloša Formana, ktorý získal až osem Oscarov. Film nás zavedie do roku 1781 do rakúskej monarchie, kde Antonio Salieri pôsobí ako dvorný skladateĺ císára Jozefa II. Keď na dvor príde Mozart, Salieri si s hrôzou uvedomí, že božské hudobné nadanie, ktoré si prial mať on sám, dostal do vienka tento obscénny čudák. Salieri hnaný žiarlivosťou k zúrivosti organizuje intrigy s cieľom zničiť Mozarta a je k tomu ochotný použiť všetky dostupné prostriedky. Možno i vraždu. Viac o filme sa dozviete v našom retročlánku Amadeus.

Na záver máme tip na nedeľu večer na prequel k známemu seriálu Sopránovci z prostredia mafiánov v americkom New Jersey. V kriminálnej dráme Všetci svätí mafie (20:00h, HBO) mladý Anthony Soprano vyrastá v jednom z najbúrlivejších období v histórii Newarku. Postupne dospieva a rivalita medzi gangami sa stupňuje. Dej filmu sa odohráva v 60. a 70. rokoch 20. storočia na pozadí povstania v New Jersey, zatiaľ čo napätie medzi taliansko-americkými a africko-americkými komunitami je stále väčšia. Film mapuje život obávaného gangstra z New Jersey, Tonyho Soprana.

Prajeme vám príjemný a pokojný víkend.

  Foto © Netflix

Súvisiace články