film Miss špeciálny agent (2000)
Film Miss špeciálny agent (2000)

Miss špeciálny agent (2000)

film Miss špeciálny agent (2000)
Film Miss špeciálny agent (2000)

Réžia:

Donald Petrie

Žáner:

Komédia | Akčný

Krajina

USA

Dĺžka filmu

106 min

Pôvodný názov:

Miss Congeniality

Mladá agentka FBI Gracie Hartová (Sandra Bullocková) nedostala do vienka ani veľa krásy ani ženské správanie a šarm. Na pracovisku vzrušuje svojich kolegov asi tak ako prítomnosť kopírky. Berú ju ako chlapa, pretože sa nespráva ako žena: pri smiechu chrochtá, pri chôdzi sa kláti a oblieka sa hrozne.
To ju však netrápi, jej nesplnenou túžbou je veľký prípad. Namiesto toho však jej vinou pri akcii postrelia kolegu a šéf ju za trest pošle do kancelárie. Snáď by tam už zostala až do dôchodku, keby sa neozval tajomný terorista menom „Občan“, ktorý sa vyhráža bombovým útokom na vyhlasovaní MISS USA.
A kedže jediná schopne vyzerajúca agentka je na materskej, veliteľ teamu Eric sa rozhodne na odvážny ťah. Nasadí Hartovú ako jednu z kandidátiek na kráľovnú krásy. A tak prichádza známy pygmalionovský motív, keď hlavný štylista Victor Manning musí vykúzliť z hrubej policajtky pôvabnú „missku“. Zmenená Gracie zapadne medzi krásne kandidátky, ale nezabudne ani na lásku a zároveň sa snaží prekaziť Občanovi jeho plán...
Predstaviteľka hlavnej postavy, nevábnej Gracie, je jedna z najlepšie platených hollywwodských hviezd - Sandra Bullock. Za výkon vo filme Miss špeciálny agent bola nominovaná na Zlatý glóbus a získala mnoho cien za ženský výkon v komédii.