Vyšiel prvý medzinárodný trailer k novému filmu Krotitelia duchov

10.3.2016|Ivet Kollárová|
Vyšiel prvý medzinárodný trailer k novému filmu Krotitelia duchov

Kto by povedal, že jedna dvojminútová ukážka, môže vyvolať toľko nenávisti a kritiky k filmu, ktorý za a) nikto ešte nevidel celý, a za b) všetku tú energiu, ktorú niektorí vkladajú do urážok, by mohli zužitkovať aj lepšie, a možno viac, ako protestovať za bojkot filmu, by mohli protestovať za dôležitejšie veci, ktoré sa dejú vo svete. Filmové umenie je najmä o zábave, a tú tento film prináša.

Režisérom filmu Krotitelia duchov je Paul Feig, ktorý je známy najmä filmami so silným ženským hereckým obsadením ako Dámska jazdaDrsňačky, či Špión. Remake filmu poňal v rovnakom duchu a celý krotiteľský tím sa nesie v čisto ženskom zložení, Kristen WiigMelissa McCarthyKate McKinnonLeslie Jones. Jediný muž v tíme je recepčný v podaní Chrisa Hemswortha.

A čoho sa týka kontroverzia okolo filmu? Toho čo cirkuluje Hollywoodom už nejaký ten piatok. Do popredia vystupuje najmä rasizmus, keďže čierna členka krotiteľského tímu (v podaní Leslie Jones) je jediná, ktorá nie je vedec, či génius ako zvyšné tri biele, či sexizmus a niektorí majú už od začiatku veľký problém s tým, že sa jedná o remake s čisto ženskou zostavou. Čo dodať. Snáď len, že Hollywood by si mal zamiesť najmä pred svojím prahom a niektorí užívatelia sociálnych sietí by sa mali nad sebou vážne zamyslieť..

Nič sa ale nemení na fakte, že film Krotitelia duchov ostáva aj naďalej jedným z najočakávanejších filmov leta, či už sa prikloníte k jednému, či druhému názoru. K nám snímka dorazí 28. júla a vy si zatiaľ môžete pozrieť toľko komentovaný trailer:

Zdroj:  sonypictures.com Foto © ItaFilm

Súvisiace články