Prvý teaser trailer k filmu The Irishman od Martina Scorseseho

31.7.2019|Ivet Kollárová|
Prvý teaser trailer k filmu The Irishman od Martina Scorseseho

Streamovacia stanica Netflix zverejnila prvý teaser k dlhoočakávanému, novému filmu režiséra Martina Scorseseho, gangsterskej dráme The Irishman. Film je adaptáciou románu od Charlesa Brandta s názvom I Heard You Paint Houses, ktorý vychádza zo skutočných udalostí. 

Film sleduje vojnového veterána z druhej svetovej vojny Franka Sheerana, nájomného zabijaka, ktorý pracuje bok po boku s najznámejšími tvárami podsvetia 20. storočia, ktorý zohral úlohu v zmiznutí šéfa odborov robotníckej strany a prezidenta únie International Brotherhood of Teamsters, Jimmyho Hoffa. Film sa v priebehu rokov zameriava na skryté zákutia organizovaného zločinu, na jeho fungovanie, konkurenciu a prepojenie na známych politikov, ako aj na najväčšie nevyriešené záhady v americkej histórii. 

Režisér Scorsese si na filme zopakoval spoluprácu s Robertom De Nirom, ktorý stvárnil Franka Sheerana a s Joeom Pescim, ktorý stvárnil bossa jednej z najobávanejších mafiánskych rodín, Russella Bufalina. Úlohu Jimmyho Hoffa si zahral Al Pacino, pre ktorého to bola prvá herecká skúsenosť s režisérom Scorsesem. Okrem nich si vo filme zahrali aj Anna Paquin, Harvey Keitel, Ray Romano, Jesse Plemons, či Bobby Cannavale.

Film okrem impozantného obsadenia, či samotného deja zaujal aj vizuálnymi efektmi, ktoré použil Scorsese, aby omladil hercov, ktorí tak mohli svoje postavy hrať v rôznych obdobiach a veku. Táto VFX omladzovacia technológia začína byť v Hollywoode veľmi obľúbená. Použitá je napríklad aj vo filme Captain Marvel a mladšej postave Nicka Furyho, ktorého stvárňuje Samuel L. Jackson, či v očakávanej novinke režiséra Ang Leeho, Gemini Man, v ktorej uvidíme omladeného Willa Smitha.

Film The Irishman má svetovú premiéru 27. septembra na newyorskom filmovom festivale, na ktorom je zároveň otváracím filmom. Do vybraných kín a na stream Netflixu sa film dostane už túto jeseň. Film je silným kandidátom v novej oscarovskej sezóne.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos/Netflix/youtube

Súvisiace články