Pripravuje sa reboot franchisu Piráti z Karibiku

29.10.2019|Ivet Kollárová|

Štúdia Disney sa posledné mesiace/roky vyhrievajú na slnkom zaliatom hollywoodskom chodníku slávy. Spustenie ich streamovacieho projektu, Disney+ sa nezadržiteľne blíži a ich najnovší filmový nápad sa plaví vo vodách Karibiku. Pre reboot obľúbeného franchisu Piráti z Karibiku si najali jeho dvorného scenáristu Teda ElliottaCraiga Mazina, autora limitovanej série Černobyl, aby sa pustili do objavovania nového smerovania príbehu.

Novinka by mala dostať čerstvý vietor do plachiet a obnoviť slávu série, ktorá po piatich častiach začala pomaly upadať. Projekt je vo veľmi skorej fáze vývoja a nedá sa povedať, či sa v novinke objaví postava Jacka Sparrowa, či bude stvárnená Johnnym Deppom a či s ňou budú spojené iné postavy zo série, prípadne časti deja.

Producentom rebootu Pirátov by mal byť opäť Jerry Bruckheimer, zodpovedný za celý franchise.

Pre štúdia Disney je to už druhý pokus oživenia Pirátov z Karibiku. V roku 2018 najali scenáristov od filmu Deadpool, Rhetta Reeseho a Paula Wernicka, aby naštartovali reboot správnou drzou akciou. No duo, z neznámych dôvodov, od projektu odstúpilo začiatkom roka 2019. Uvidíme, čo sa podarí dvojici Elliott-Mazin.

Ted Elliott napísal scenáre pre štyri časti Pirátov – originálu z roku 2003 Prekliatie Čiernej perly a pokračovaní Truhlica mŕtveho muža, Na konci svetaV neznámych vodách. Craig Mazin pracoval na scenároch pre komediálne filmy ako Scary Movie, či Vo štvorici po opici. Momentálne si svoju slávu užíva s limitovaným seriálom, oceneným cenou Emmy, Černobyl (stále k zhliadnutiu na HBO Go), kde preukázal aj svoju dramatickú zručnosť.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos/Saturn

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...