Filmové správy: reboot filmu Scarface, prequel k filmu Šialený Max a Dwayne Johnson ako superhrdina

19.5.2020|Ivet Kollárová|

Štúdia Universal prinášajú veľmi zaujímavú správu, pripravujú sa na natáčanie rebootu filmu Scarface (Zjazvená tvár). Režisérom snímky je Luca Guadagnino, režisér oscarovského filmu Daj mi tvoje meno, nedávneho remaku hororu Suspiria, či nového limitovaného seriálu pre HBO - We Are Who We Are. Zatiaľ ostatnú verziu scenára napísalo bratské režisérsko-scenáristické duo JoelEthan Coenovci

Originál film Scarface bol natočený ešte v roku 1932 režisérom Howardom Hawksom, ktorý dej zasadil do Chicaga. Brian De Palma natočil v roku 1983 svoju verziu filmu odohrávajúceho sa v Miami, v ktorej v úlohe Tonyho Montanu žiaril Al Pacino. Nová verzia filmu Scarface sa bude odohrávať v meste anjelov, Los Angeles. Informácie o obsadení filmu, prípadne začiatku natáčania, či dátume premiéry filmu známe zatiaľ nie sú.

Režisér George Miller sa vracia do univerza Šialeného Maxa. Divoká a neohrozená Furiosa bude hlavnou postavou a centrom príbehu prequelu k filmu Mad Max: Zbesilá cesta. Na novom filme v „Šialenom“ franchise by mali spolupracovať aj kameraman John SealeColin Gibson z „oddelenia“ výpravy.

Koho vo filme ale neuvidíme je Charlize Theron, ktorá túto postavu bravúrne stvárnila v spomínanom filme Zbesilá cesta. Napriek tomu, že na začiatku Miller uvažoval o použití „omladzovacej“ CGI technológie, sa napokon rozhodol obsadiť do úlohy mladšej verzie Furiosy mladšiu herečku. Na verejnosť sa pred pár týždňami dostali aj dve mená, ktoré sa majú uchádzať o úlohu. A síce herečky Jodie Comer (Killing Eve, Biela princezná) a Anya Taylor-Joy (Čarodejnica, Rozpoltený, Emma.).

Produkcia na filme Furiosa by sa podľa Millerových slov mala začať po skončení natáčania jeho ďalšieho pripravovaného filmu, Three Thousand Years of Longing, v ktorom si zahrajú Tilda SwintonIdris Elba. Ten sa pravdepodobne začne natáčať koncom roka 2020.

Streamovacia spoločnosť Netflix získala práva na nový super-hrdinský, romanticko-komediálny film Ball and Chain. Film bude adaptáciou rovnomenného komiksu z 90. rokov od autora Scotta Lobdella. O scenár k filmu sa postará Emily V. Gordon (Srdcu nerozkážeš).

Emily BluntDwayne Johnson stvárnia pár, ktorých vzťah prechádza krízou, obaja pritom oplývajú nadľudskými super-schopnosťami, ktoré fungujú len vtedy, keď sú spolu. Jednou z producentiek filmu bude aj samotná Emily Blunt. Dvojicu Blunt-Johnson uvidíme v ich prvom spoločnom filme Jungle Cruise, ktorý mal prísť do kín teraz v júli, no Disney premiéru filmu presunulo až na júl 2021 („vďaka“ Covid-19).

Režisérka a herečka Olivia Wilde sa pripravuje na svoj ďalší režijný počin, psychologický thriller Don’t Worry Darling, v ktorom by sa mohli objaviť mnohé zaujímavé herecké tváre. Film, ktorý vzniká pre štúdia New Line má zabookovaných hercov ako Florence Pugh, Shia LaBeoufChris Pine. O ďalšiu z úloh vo filme sa uchádza Dakota Johnson

Scenár k filmu napíše Katie Silberman. Dej by mal byť zasadený do 50. rokov a sústrediť by sa mal na izolovanú, utopistickú komunitu nachádzajúcu sa v kalifornskej púšti, konkrétne na ženu v domácnosti (Pugh), ktorá odhalí znepokojivú pravdu o svojom na pohľad dokonalom živote. Natáčanie filmu by mohlo začať hneď ako to bude možné po uvoľnení opatrení, ktoré zaviedli Spojené štáty Americké (a opäť Covid-19).

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Warner Bros.

Súvisiace články