TV tipy na posledný júnový víkend: Prekliaty ostrov, Jednotka samovrahov

26.6.2020|Marko Aust|

Pred nami je posledný júnový víkend pred letnými prázdninami, vybrali sme pre vás trojicu televíznych tipov.

Piatkový televízny večer si môžete vychutnať na mysterióznom thrileri Prekliaty ostrov od režiséra Martina Scorseseho. Je rok 1954 a USA, ktoré sa stále celkom nespamätali z 2. svetovej vojny, sú ovládané paranojou a protikomunistickou hystériou. Detektív Teddy Daniels (Di Caprio) a jeho kolega Chuck (Mark Ruffalo) prichádzajú na ostrov pátrať po šialenej vrahyni, ktorá zmizla zo svojej cely v psychiatrickej liečebni. Daniels je vojnový veterán, ktorý stále spomína na prežitú traumu a na dôvažok sa musí vyrovnať i so smrťou manželky. Ako skúsený detektív však rýchlo vycíti, že na ostrove nie je niečo v poriadku...

Fotogaléria Prekliaty ostrov (2009)Zobraziť fotogalériu »

Na sobotu máme tip na drámu Predtým, ako som ťa spoznala (20:35h, Joj), filmovej adaptácie romantického bestselleru obľúbenej autorky Jojo Moyesovej. Louise vie všeličo, v hlavných úlohách sa predstavia Emilia Clarke a Sam Clalfin. Lousie vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá nepodstatné, a presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako náhla búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia.

V nedeľu večer si prídu na svoje milovníci akcie. V akčnej snímke Jednotka samovrahov (20:30h, Markíza) si zahrala plejáda hereckých hviezd ako Margot Robbie, Will Smith, Tom Hardy, Ben Affleck, Jared Leto či Cara Delevingne, Zhromaždite tím tých najnebezpečnejších väznených super zločincov na svete, dajte im do rúk najsilnejšie zbrane z vládnych zdrojov a pošlite ich na misiu, ktorej cieľom je poraziť záhadnú a nepremožiteľnú bytosť. Dôstojníčka americkej tajnej služby Amanda Waller je presvedčená, že to zvládne iba tajne zvolaná skupina nesúrodých, nenapraviteľných jednotlivcov, ktorí nemajú čo stratiť. Ako to však dopadne, keď si členovia jednotky uvedomia, že neboli vybraní, aby uspeli, ale za trest poslaní do vopred prehratého boja?

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © Tatrafilm

Súvisiace články