Od dnes v kinách filmy Ava: Bez súcitu, Trollovia: Svetové turné a Follow me

6.8.2020|Ivet Kollárová|

V dnešný premiérový deň prichádzajú do našich kín tri nové filmy čisto americkej produkcie. Deťúrence sa vrátia k dobrodružným a vždy pozitívne naladeným trollom, Jessica Chastain sa postará o napínavú akciu a sociálne siete s nami zohrajú priam hororovú hru...skoro ako naozaj :)

Tvorcovia Walt Dohrn a David P. Smith prinášajú do našich kín animovanú nálož dobrej nálady a to vo filmovej rozprávke Trollovia: Svetové turné (Trolls World Tour). Tvorcovia z DreamWorks Animation vás presvedčia, že všetky problémy sveta sa dajú vyriešiť tancom, spevom a objímaním. Princezná Poppy, stopercentná trolia klaďaska z úspešného prvého dielu, sa v druhom stala kráľovnou, ale našťastie ju to nijako nepoznamenalo. Vo svojom kráľovstve vládne spevom, tancom a ľavou zadnou, lebo panovať v krajine, v ktorej nie sú žiadne problémy, je úplná hračka. Princeznin svet by sa aj naďalej pokojne pohupoval v popovom rytme, keby jedného dňa nedošlo k šokujúcemu odhaleniu – popoví Trolovia nie sú jediní obyvatelia planéty! Žijú na nej ďalšie trolie kmene, a tie vyznávajú rôzne hudobné štýly. A tak sa zoznámime s Techno Trolmi, Country Trolmi a dokonca s Trolomi Rockovými! Tým rockovým vládne kráľovná Barbara a drsne uprednostňuje nielen tvrdšiu muziku ale aj predstavu, že rock je jediná správna hudba a mala by preto znieť na celej planéte. A toto už nie je problém, ktorý by Poppy mohla zvládnuť objatím a milou pesničkou. Preto sa spoločne so svojím najväčším kamošom Vetvošom vyberie na hudby-plnú púť do neprebádaných končín kráľovstva, aby našla spôsob ako zastaviť rockovú kolegyňu skôr, než svet úplne ovládnu gitarové riffy.

Rovnako ako prvý diel, je aj dvojka plná hudobných peciek a ich originálnych remakov. Predstaviteľ Vetvoša Justin Timberlake navyše pre film zložil novú pesničku, ktorá má ambíciu aj potenciál dobyť prvé priečky hitparád podobne ako na Oscara nominovaný hit Can´t Stop The Feeling z prvých Trolov. Ani v slovenskom znení nebudú diváci ochudobnení o zaujímavé hlasy, v postavách Poppy a Vetvoša sa predstavia Romana Dang Van a Peter Makranský, za rockových trolov budú spievať Mária Čírová, Nela Pocisková, Michael Švehla-Majself, Lucia Hurajová, Michal Straka-Ego a mnohí iní. V anglickom znení by sme okrem Timberlaka počuli aj Annu Kendrick, Rachel Bloom, Jamesa Cordona, Kelly Clarskon, Mary J. Blige, či Sama Rockwella.

Hollywoodsku hviezdu Jessicu Chastain uvidíme ako elitnú nájomnú vrahyňu vo filme Ava: Bez súcitu (AVA). Je sexi, smrtonosná a od svojej tajnej organizácie dostáva tie najnebezpečnejšie zabijacké úlohy. Jedna operácia však nedopadne dobre a Ava sa ocitne na úteku a na muške svojich bývalých kolegov. Všetkých. Akciou nabitý thriller natočil Tate Taylor, režisér filmu Dievča vo vlaku a drámy Farba citov, kde si rovnako zahrala aj Jessica Chastain.

Ava je nebezpečne sexi a stretnutie s ňou prežije len málokto. Pracuje ako nájomná vrahyňa, ktorá pre tajnú organizáciu likviduje vybrané ľudské ciele a je v tom výnimočne dobrá. Dostáva tie najdelikátnejšie prípady – obvykle „kravaťákov“ z vysokých biznisových kruhov. Ava pracuje bez súcitu, rýchlo, čisto a nenápadne – v rôznofarebných parochniach, chic nohavicových kostýmoch alebo v elegantných večerných šatách. Po jednej neúspešnej akcii sa ale karta obráti. Organizácia, pre ktorú Ava pracovala, potrebuje zahladiť stopy. Oficiálne sa má niekde ukryť, vziať si voľno a odpočinúť si. Neoficiálne ju chce šéf organizácie poslať na odpočinok navždy a celkom bez súcitu urobí z Avy ďalší cieľ na likvidáciu.

Ava sa medzitým rozhodne ukryť doma, kde dlhé roky nebola, a trochu napraviť vzťahy s matkou a sestrou. Jej otec medzitým zomrel, ex-priateľ zase prepadol gamblingu a zaplietol sa s miestnou hráčskou mafiou, ktorú Ava pozná z minulosti až príliš dobre. Nedá sa povedať, že by ju doma privítali s otvorenou náručou. A to ešte netuší, že sa z nej stal objekt na odstrel a na každom kroku ju môže čakať nejaký zabijak. Akčný thriller Ava: Bez súcitu nie je film o chladných a bezchybných superhrdinoch. Na Avu sa valí nebezpečenstvo zo všetkých strán rovnako ako na hrdinky filmov Atomic Blonde či Anna a musí si poradiť s celým zástupom gaunerov. Okrem toho ale bojuje aj so svojou rodinou a sama so sebou. Okrem Chastain vo filme uvidíme aj Colina Farrella, Johna Malkovicha, Geenu Davis, Dianu Silvers, Ioana Gruffudda, Commona, Joanu Chen, Jess Weixler, či Efka Kvaraciejusa.

Prvý augustový filmový týždeň bude aj s hororom a to v réžii Willa Wernicka a jeho novinke #FOLLOWME (Follow me). Hviezda sociálnych sietí vycestuje s priateľmi do Moskvy kvôli novému obsahu pre svoj úspešný vlog. Keďže on sám a aj jeho kamaráti radi posúvajú hranice a snažia sa uspokojiť rastúci počet divákov, zapoja sa do vražednej hry plnej záhad, extrémov a nebezpečenstva. Hranica medzi skutočným životom a životom na sociálnych sieťach sa stiera, a partia kamarátov musí preto bojovať s cieľom uniknúť a prežiť. V hlavných úlohách Holland Roden, Ronen Rubinstein, Keegan Allen, Denzel Whitaker, Pasha D. Lychnikoff, Kimberly Quinn, Dominic Pace, či Emilia Ares.
 

  Foto © Depositphotos/CinemArt/ContinentalFilm/Bonton

Súvisiace články