Prvý trailer k erotickej dráme od Paula Verhoevena, Benedetta, ktorá sa predstaví na MFF Cannes 2021

5.5.2021|Ivet Kollárová|

Francúzska distribučná spoločnosť Pathé dnes predstavila prvý oficiálny trailer k dlho-očakávanej novinke od holandského kontroverzného režiséra Paula Verhoevena, psychologicko-erotickej dráme Benedetta. Film, ktorý mal mať premiéru na minuloročnom MFF Cannes, ktoré sa nekonalo a dostal “len“ označenie výber Cannes 2020, sa napokon na slnečnej promenáde Croisette predsa len predstaví.

Napriek tomu, že oficiálny line-up 74. ročníka MFF Cannes 2021 bude zverejnený 27. mája, organizátori festivalu spolu s jeho umeleckým riaditeľom Thierrym Frémaux potvrdili svetovú premiéru filmu Benedetta na festivale a to priamo v Hlavnej súťaži Cannes 2021, kde sa bude uchádzať o zisk Zlatej palmy za najlepší film. Pre Verhoevena je to v kariére tretí film v Hlavnej súťaži MFF Cannes.

Film Benedetta tak nasleduje kroky jeho predchodcov, psychologicko-erotických drám Basic Instinct (1992) a Elle (2016). Film bude mať na MFF Cannes premiéru 9. júla a v rovnaký deň sa začne premietať aj vo francúzskych kinách. Dej filmu sa odohráva na konci 15. storočia v čase rozmáhajúceho sa moru. Novicka Benedetta Carlini práve vstúpila do kláštora v mestečku Pescia v Toskánsku. Už od mladého veku má dar robiť zázraky, čo výrazným spôsobom ovplyvňuje život v spoločnosti. Benedetta sa rozhodne pod svoje ochranné krídla prijať mladú ženu-mníšku. Avšak medzi dvoma ženami vznikne vášnivý a intímny vzťah, čo vyvolá škandál a dostane Benedettu do nebezpečnej situácie.

V hlavnej úlohe Benedetty uvidíme vynikajúcu Virginie Efira. Vo filme si okrem nej zahrali aj Charlotte Rampling, Daphné Patakia, Lambert Wilson, či Olivier Rabourdin

MFF Cannes a jeho 74. ročník sa bude konať v období 6.-17. júl 2021. Otváracím filmom festivalu je hudobná dráma režiséra Leosa Caraxa, AnnetteMarion CotillardAdamom Driverom v hlavných úlohách. Predsedom Medzinárodnej poroty, ktorá určí víťazov a držiteľa Zlatej palmy za najlepší film, ostal z minulého roka Spike Lee.

Zdroj:  festival-cannes.com Foto © Association Française du Festival International du Film

Súvisiace články