Televízne tipy na posledný júnový víkend: Tri billboardy kúsok za Ebbingom, Hoří, má panenko

25.6.2021|Marko Aust|

Pred nami je posledný júnový víkend, prvá polovica roku je pomaly za nami a čoskoro sa prehupneme do druhej polovice roka. Vybrali sme trojicu snímok, ktoré môžete zhliadnúť na televíznych obrazovkách.

Na piatok máme tip na kriminálnu drámu Tri billboardy kúsok za Ebbingom (20:35h, JOJ), ktorá získala množstvo filmových cien vrátane dvoch Oscarov zo siedmich nominácií. Mildred Haynesovej zavraždili dcéru. Vyšetrovanie sa už niekoľko mesiacov bezvýsledne vlečie, preto sa Mildred rozhodne konať. Pri vjazde do mesta vylepí na tri billboardy veľmi kontroverzné odkazy adresované váženému šéfovi miestnej polície. V hlavných úlohách sa predstavia Frances McDormand a Woody Harrelson. Do pozornosti dávame aj našu filmovú recenziu.

Sobota sa bude niesť v duchu československej klasiky, od oscarového režíséra Miloša Formana Hoří, má panenko (22:45h, ČT1). Film Hoří, má panenko je komédiou, v ktorej sa tancuje, kradne a hasí. Tvorcovia sa tu pomocou „čierneho“ humoru zamerali na dôsledné odhaľovanie negatívnych stránok ľudskej povahy. Je to teda horúca komédia o ľudských nedostatkoch, ktorá rozpráva o tom, čo všetko sa môže zbehnúť okolo hasičského plesu v podkrkonošskej obci.

Na nedeľu večer môžete zhliadnúť Toma Hanksa, ktorý sa vracia v úlohe profesora Langdona v thrileri Inferno (20:30h, Markiza). Profesor Robert Langdon sa zobudí na nemocničnom lôžku vo Florencii a nepamätá si nič, čo sa odohralo za posledných niekoľko dní. Jeho život je v ohrození a všetko závisí od toho, či dokáže rozlúštiť najťažšiu hádanku svojho života.

Prajeme príjemný víkend a opäť nabudúce u ďalších tipoch.

  Foto © CinemArt/Itafilm

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...