Televízne tipy na prvý júlový víkend: Magnum Force, Strážcovia Galaxie 2

2.7.2021|Marko Aust|

Pred sebou máme prvý júlový víkend, a pokiaľ uprednostňujete televíziu z pohodlia domova pred návštevou kina (mimochodom ponuka slovenských kín je celkom bohatá, viz tento článok), máme tu pre vás pravidelnú várku televíznych tipov.

Ako prvý tip na piatok večer sme vybrali krimi snímku z mafiánskeho prostredia Magnum Force (21:50h, ČT2) s Clint Eastwoodom v hlavnej úlohe. Súd opúšťa mafián Ricca, ktorý bol uznaný nevinným. Cestou Ricca s jeho kumpánov odpraví maskovaný policajt. Niekto vzal spravodlivosť do vlastných rúk. Na prípad je nasadený poručík Briggs (Hal Holbrook). K prípadu sa ale zapletie aj nevyberavý kriminalista Harry Callahan (Clint Eastwood), ktorý bol pred časom suspendovaný pre neprimerané násilie. Harry sa zastaví u bývalého kolegu a získa dojem, že Charlie by mohol byť oným policajným katom. Čoskoro dôjde k ďalšej akcii šialeného policajta: postrieľa zabávajúcu sa spoločnosť v sídle iného gangsterského šéfa. A onedlho zastrelí pasáka, ktorý zabil prostitútku. Harry je povolaný späť do oddelenia vrážd. Zločiny však neustávajú: kokaínový kráľ je zmasakrovaný a onedlho aj policajt, ​​ktorý chcel do prípadu preniknúť. Briggs je presvedčený, že za vraždami stojí jeden z šéfov mafie a pošle Harryho, aby ho zatkol. Gang bol ale varovaný - a mŕtvoly sa začínajú kopiť...

Sobotnajší tip smeruje na ďalšie pokračovanie sci-fi snímky Strážcovia Galaxie 2 (20:35h, Joj). Opäť prežijeme dobrodružstvo skupiny superhrdinov, ktorí sa vydávajú až na úplné hranice kozmu. Strážcovia sa musia naučiť držať pokope a odhaliť tajomstvo rodičov Petra Quilla. Starí nepriatelia sa stávajú spojencami a na pomoc našim superhrdinom prichádzajú i ďalšie obľúbené postavy z filmového vesmíru štúdia Marvel. Viac o snímke si môžete prečítať v našej filmovej recenzii Strážcovia Galaxie 2.

Na nedeľný večer máme tip na akčnú snímku John Wick (20:30h, Markíza). Herec v hlavnej úlohe Keanu Reeves sa vracia na výslnie v štýlovom akčnom filme. Hlavným ťahákom snímky nie je Reevesova charizma, ale jeho schopnosti, ktoré nabral pri natáčaní Matrixov. John Wick vďaka nim nebude ďalším z obstarožných tvrďasov, ktorí likvidujú protivníkov hlavne s pomocou rýchleho strihu. Reeves k tejto klasike pridáva jednozáberové kombá, ktoré vďaka jeho snaženiu a kaskadérskym režisérom ešte viac vyniknú. Doporučujeme si prečítať našu filmovú recenziu John Wick.

Prajeme príjemný víkend nielen u televíznych obrazovkách.

  Foto © Saturn/Bontonfilm

Súvisiace články