TV tip na tretí víkend: dráma Výmena od Clinta Eastwooda s Angeline Jolie

20.1.2017|Marko Aust|

Január sa nám už prehupol do druhej polovice, pred nami je už tretí januárový víkend a my máme pre vás ďalšie víkendové televízne tipy.

Na piatok večer máme tip na vojnovú drámu Mariňák (Jednotka, 22:35h). Dráma rozpráva príbeh mladíka, ktorý nemal na výber, nemohol zabudnúť, že sa niekde tisíce kilometrov ďaleko bojuje, a užívať si pritom slušné kapesné od zazobaných rodičov, alebo vysokoškolského diplomu a domčeku na predmestí. Swofford, ktorého stvárnil herec Jake Gyllenhaal, nemal nič z toho a tak sa upísal armáde a stal sa z neho "jarhead", vojak námornej pechoty. Výcvik absolvoval s úsmevom a stal sa z nehoj sniper. Netušil čo ho čaká vo vyprahnutej púšti... Viac sa dočítate v našej recenzii Mariňák.

Fotogaléria Mariňák (2005)Zobraziť fotogalériu »

V sobotu si určite nenechajte ujsť drámu od Clinta Eastwooda s názvom Výmena (Jednotka, 20:25h). Príbeh ženy, ktorej osud pripraví množstvo nesmierne ťažkých životných skúšok. Je svieže sobotné ráno a v útulnom domčeku na predmestí sa slobodná matka Christine Collins (Angelina Jolie) pred odchodom do práce lúči so svojim deväťročným synom Walterom. Netuší, že ho možno vidí naposledy. Po návrate z práce totiž čelí asi najväčšej nočnej more každého rodiča – zmiznutie dieťaťa. Doporučujeme si prečítať našu recenziu k filmu Výmena.

Fotogaléria Výmena (2008)Zobraziť fotogalériu »

Záver víkendu poteší hlavne priaznivcov westernoviek, film Hodina pušiek (ČT2, 20:00h) od Johna Sturgesa nás zavedie na divoký západ a priblíži nám známeho šerifa Wyatta Earpa, ktorého si zahral herec James Garner. Šerif bojuje proti bande na čele s starým rančerom Ikeom Clantonom, ktorí chcú ovládnuť arizonské mesto Tombstone za každú cenu.

  Foto © Tatrafilm

Súvisiace články