Michael B. Jordan si v novej filmovej sérii zahrá postavu Johna Clarka

24.9.2018|Ivet Kollarova|
Michael B. Jordan si v novej filmovej sérii zahrá postavu Johna Clarka

Spisovateľ Tom Clancy má na svojom konte cez sedemnásť bestsellerov, ktoré sa dočkali aj filmových spracovaní. Jeho knihy sú známe detailnými špionážnymi a vojenskými príbehmi odohrávajúce sa počas a po skončení Studenej vojny. Hlavnou postavou príbehov je Jack Ryan. Druhou dôležitou postavou príbehov je John Clark, ktorý sa najnovšie dočká svojej novej filmovej série.

Štúdia Paramount Pictures pripravujú dve snímky sústrediace sa na postavu Johna Clarka, ktoré vychádzajú z Clancyho kníh Rainbow SixWithout Remorse, ktorá bude prvou časťou série a zameria sa na originál príbeh hlavnej postavy Johna Clarka. Režisér ani scenárista pre film známi zatiaľ nie sú, na čom intenzívne pracujú predstavitelia Paramountu. Známy je však herec, ktorý si Clarka zahrá. Z vyspelej Wakandy sa do úlohy bývalého vojaka amerických námorných síl prevtelí Michael B. Jordan.

Kniha a následne aj film Without Remorse sa zameria na Clarka, ktorý konečne vystúpi z tieňa Jacka Ryana, na jeho minulosť a ako sa z neho stal agent CIA. Správy o novej filmovej sérii Paramount zverejnili krátko po premiére seriálu, rebootu Jack RyanJohnom Krasinskim v hlavnej úlohe, ktorý vysiela streamovacia stanica Amazon pod hlavičkou Paramount TV.

V minulosti sa postava Johna Clarka objavila vo filmoch ako Jasné nebezpečenstvo, kde si Clarka zahral Willem Dafoe a Jacka Ryana stvárnil Harrison Ford. Či v snímke Najhoršie obavyLievom Schreiberom ako Clarkom a Benom Affleckom ako Ryanom.

Michael B. Jordan sa do povedomia dostal svojou prelomovou úlohou v životopisnej snímke Fruitvale Station o vražde Oscara Granta III. Na výslnie ho katapultovala úloha boxera Adonisa Johnsona v snímke Creed, v ktorej ho trénoval slávny Rocky Balboa. Premiéra pokračovania Creed II je naplánovaná na 22. november 2018. Tento rok žne úspechy s marvelovským mega filmom Čierny panter, v súvislosti s ktorým sa šepká aj o potenciálnej oscarovskej nominácii.

Zdroj:  variety.com Foto © Kobby Dagan | Dreamstime.com

Odporúčané články