Emma Thompson si zahrá v hranej verzii Disney filmu Cruella

15.5.2019|Ivet Kollárová|
Emma Thompson si zahrá v hranej verzii Disney filmu Cruella

Štúdia Walt Disney v roku 1961 uviedli do kín animovanú klasiku 101 Dalmatíncov. Hlavným záporákom filmu je Cruella De Vil, ktorá je posadnutá únosom malých šteniatok a ich srsťou, z ktorej chce ušiť vzácne kožuchy. Novinka štúdii Disney sa zameria na originál príbeh samotnej Cruelly, ktorý sa bude odohrávať sa v skorých 80. rokoch na pozadí punkovej éry.

O réžiu filmu sa postará Craig Gillespie. Hlavnú úlohu Cruelly si zahrá Emma Stone. Najnovším prírastkom do hereckého obsadenia, ktoré sa stále formuje, je britská herečka Emma Thompson. Jej úloha, ako aj bližšie detaily filmu sú zatiaľ zahalené rúškom tajomstva. Aktuálnu verziu scenára napísal Tony McNamara, ktorý čerpal z návrhu scenára od Dani Fox.

Disney prvú hranú verziu filmu priniesli v roku 1996 s Glenn Close v úlohe Cruelly ako zlej CEO módneho domu, ktorá bola posadnutá čierno-bielymi bodkovanými vecami.

Emma Thompson si filmom zopakuje spoluprácu so štúdiami Disney. Pred dvoma rokmi si zahrala v hranej verzii filmu Kráska a zviera, kde stvárnila konvičku pani Potts. A vo filme Zachránte pána Banksa z roku 2013 si zahrala autorku postavy kúzelnej opatrovateľky Marry Poppins, P.L. Travers.

V kinách Thompson najbližšie uvidíme v ďalšom pokračovaní filmu Muži v čiernom s podtitulom Globálna hrozba, ktorý k nám dorazí 13. júna. A na streamovacej stanici Amazon sa bude dať pozrieť jej novinka, komédia o moderátorke nočnej show a jej tíme, Late Night.

Premiéru filmu Cruella naplánovanli štúdia Disney na 23. december 2020.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články