TV tipy na posledný júlový víkend: boj s žralokom v Smrtiacom prílive, historická dráma Ivanhoe

24.7.2020|Marko Aust|

Letné prázdniny sa už prehupli do polovice, pred nami je posledný júlový týždeň spolu s našou pravidelnou várkou televíznych tipov.

Herec Dustin Hofman vo svojich hereckých začiatkoch na seba upozornil úlohou študenta Babeho v snímke Maratónec (22:05h, Jednotka), ktorý je našim tipom na piatkový večer. Babe sa nevedomky pripletie do smrtiacej medzinárodnej konšpiračnej hry, ktorú rozohral nacistický vojnový zločinec na úteku. Sadistický vrah ide tvrdo za svojim cieľom, ktorým je zásielka diamantov. Vojnového zločinca Christiana Szella si zahral Laurence Olivier, ktorý bol za túto vedľajšiu úlohu nominovaný na Oscara.

Na sobotu máme tip na dramatický thriler Smrtiaci príliv (20:30h, Markíza). Surfistka Nancy sa vybrala na odľahlú pláž, ktorá pripomína raj na zemi. Nevinné surfovanie sa čoskoro zmení na peklo. Z mora sa totiž vynorí hrozba - veľký biely žralok, ktorý Nancy síce zraní, no napriek tomu sa jej podarí dostať na neďalekú bóju. Žralok sa však svojej koristi tak ľahko nevzdá a okolo bóje trpezlivo krúži. Pobrežie je síce vzdialené len 200 metrov, no so stúpajúcim prílivom je žralok k svojej koristi každou minútou bližšie... Nancy tak musí musí pozbierať všetku odvahu, aby sa dostala bezpečne na breh.

Na nedeľu potešíme fanúšikov slávnej americkej herečky Elizabeth Taylor. V snímke Ivanhoe (15:50h, Jednotka) ju uvidíme v úlohe Rebeky v období ranného stredoveku. Anglický kráľ Richard Levie srdce sa vracia z križiackej výpravy, keď ho zajme rakúsky vojvoda Leopold, ktorý za jeho prepustenie žiada vysoké výkupné. Situáciu chce využiť jeho intrigánsky brat Ján Bezzemok, ktorý už dlho túži po kráľovskom tróne. Statočný rytier Wilfred preto musí urobiť všetko preto, aby zachránil kráľa a jeho krajinu pred intrigami a chamtivosťou. Viac o herečke Elizabeth Taylor si môžete prečítať v našom profilovom článku Slávna Kleopatra Elizabeth Taylor.

Veríme, že si niečo z tipov vyberiete, prajeme vám pekný víkend a opäť nabudúce u ďalších tipov.

  Foto © Itafilm

Súvisiace články