Filmové tipy na tretí májový víkend: Žena v okne, Pomsta mŕtveho muža

14.5.2021|Marko Aust|

V našej pravidelnej rubrike vám prinášame filmové tipy na nadchádzajúci tretí májový víkend. Začneme filmovým tipom na psychologický thriler Žena v okne, ktorý bude mať na streamovacej platforme Netflix v piatok premiéru.

Žena Anna Fox (Amy Adams) trpiaca agorafóbiou, ktorá žije sama v New Yorku, začína sledovať svojich nových susedov a stane sa neúmyselne svedkom brutálneho zločinu. Jej život sa obrátil hore nohami. Snímka bola nakrútená na motívy rovnomenného bestselleru od Tracy Letts.

Fotogaléria Žena v okne (2020)Zobraziť fotogalériu »

Doplníme ešte jeden tip, ktorý je dostupný všetkým na televíznych obrazovkách, na vojnovú snímku Pád tretej ríše (22:50h, Jednotka). Je apríl 1945 a do úplnej porážky nacistického Nemecka ostáva už len niekoľko dní. Hitler však vo svojom berlínskom bunkri aj naďalej požaduje od svojich generálov boj do posledného muža... Film, detailne popisujúci, ako prebiehali posledné dni Tretej ríše v Hitlerovom berlínskom bunkri, vznikol na motívy knihy Hitlerovej osobnej sekretárky Traudl Jungeovej, ktorá s ním bola v bunkri až do úplného konca.

Na sobotný večer máme tip na snímku Pomsta mŕtveho muža (21:35h, ČT2). Newyorským kriminálnym podsvetím obchádza neistota a strach. Šéfom niekoľkých význačných gangov chodia zašifrované odkazy a výhražné fotografie, odosielateľ sa ale skrýva v tieňoch. Situácia vyeskaluje po tom, čo je jeden z členov Alphonsova gangu nájdený napchatý v mrazničke ich skrýše. Alphonse (Terrence Howard) z útoku obviní jedného z drogových bossov a nechtiac tým rozpúta vojnu. Medzitým sa Victor (Colin Farrell), Alphonsova pravá ruka, snaží usmerniť horlivého Darcyho (Dominic Cooper), ktorý po vrahovi pátra na vlastnú päsť. S neznámym útočníkom má totiž Victor vlastný plán pomsty, a navyše s ním zdieľa dávnu minulosť. Viktorové tajomstvo však nie je tak celkom v bezpečí. Jeho susedka Beatrice (Noomi Rapaceová) ho totiž zazrela zo svojho balkóna a hrozí, že všetko prezradí - pokiaľ jej nepomôže pomstiť sa človeku, ktorý jej zohavil tvár.

Na nedeľu máme dva tipy, prvý je na film Creed (20:00h), ktorý má v ten deň premiéru na službe HBO. Adonis Johnson nikdy nepoznal svojho slávneho otca, svetového šampióna v ťažkej váhe Apolla Creed, ktorý zomrel ešte pred jeho narodením. Napriek tomu však svoj pôvod nezaprie a box má v krvi, takže ho to stále ťahá do Philadelphie, mesta, kde sa odohral legendárny súboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhľadá a požiada ho, aby sa stal jeho trénerom. Rocky spočiatku odmieta, pretože ring je pre neho už len minulosť, ale postupne v Adonisovi objavuje silu a odhodlanie jeho otca Apolla, bývalého rivala a blízkeho priateľa. A tak nakoniec súhlasí, že sa mladého boxera ujme, aj keď sám bojuje s oveľa nebezpečnejším súperom. Adonis je pod Rockyho vedením na najlepšej ceste získať svoj vlastný titul, ale má okrem talentu aj srdce pravého bojovníka?

Tí, ktorí ste odkázaní na TV stanice, máme tu ešte druhý tip a to film Nič nás nerozdelí (21:55h, ČT2). Silný príbeh filmu je založený na skutočnej udalosti jednej rodiny, ktorá v roku 2004 prežila úder ničivej vlny tsunami v Indickom oceáne. Manželia Henry (Ewan McGregor), Maria (Naomi Watts) a ich traja synovia sa rozhodli stráviť pokojné Vianoce v Thajsku a tešia sa na niekoľko dní prežitých v tropickom raji. Rodinná idylka však náhle a nečakane skončí dva dni po Štedrom dni, keď juhovýchodné pobrežie Ázie zasiahne vlna tsunami.

Fotogaléria Nič nás nerozdelí (2012)Zobraziť fotogalériu »

Prajeme príjemný májový víkend.

  Foto © Netflix/HBO

Súvisiace články