Film Prelet nad kukučím hniezdom získal tzv. prequel vo forme seriálu

9.9.2017|Ivet Kollárová|
Film Prelet nad kukučím hniezdom získal tzv. prequel vo forme seriálu

Stanica Netflix vyhrala dlhý súboj staníc o vysielacie práva na 18 dielny seriál, Ratched, ktorý predchádza udalostiam z filmu Prelet nad kukučím hniezdom. Seriál, ktorý bude rozdelený na dve série, vychádza od jedného z najplodnejších televíznych tvorcov súčasnosti, Ryana Murphyho, ktorý je spoločne s Michaelom Douglasom výkonným producentom seriálu.

Tzv. prequel seriál Ratched sa zameriava na postavu chladnej a nepríjemnej sestry Ratched z oscarovského filmu Miloša Formana, Prelet nad kukučím hniezdom. Hlavnú postavu si v seriáli zahrá Murphyho múza, herečka Sarah Paulson. Stanica Netflix si seriál vybojovala v konkurencii staníc Apple, či Hulu a spolupracovať bude so štúdiami Fox 21 Television Studios, s ktorými má Murphy podpísaný kontrakt.

Seriál Ratched sa začne natáčať niekedy v polovici roku 2018 a Murphy bude režírovať pilotnú časť seriálu. Scenáristom je nováčik Evan Romansky a jeho originál príbeh začína v roku 1947 a sleduje životnú cestu Ratchedovej, jej "vražedný" posun v zdravotnom systéme pre duševné zdravie a konečnú premenu zo sestričky na monštrum. Okrem Murphyho a Douglasa, ktorý produkoval originál film z roku 1975, bude súčasťou produkcie aj Sarah Paulson, či Paul Zaentz, držiteľ práv Oscarom oceneného filmu.

Ryan Murphy je známy predovšetkým kultovou sériou American Horror Story, ktorá pred pár dňami odpremiérovala prvú časť siedmej série s názvom Cult. Okrem tejto série spolupracuje so stanicou FX na sérii American Crime Story, ktorá sa po mega úspešnej prvej sérii The People vs O.J. Simpson, vráti na obrazovky s dvojkou Versace o zabití módneho návrhára. V príprave je aj tretia séria s názvom Katrina o katastrofe, ktorú za sebou zanechal hurikán v roku 2005. Tento rok Murphy slávil úspech s prvými epizódami novej série Feud s podtitulom Bette and Joan o rivalite medzi herečkami Bette DavisJoan Crawford. Séria, ktorá sa sústredí na nezhody medzi slávnymi osobnosťami, získala niekoľko nominácii na televízne ceny Emmy Awards 2017. V hlavných úlohách sa predstavili Susan SarandonJessica Lange.

Herečka Sarah Paulson, ktorá hrá skoro vo všetkom od Ryana Murphyho, sa najbližšie na veľkom plátne predstaví vo filme Ocean’s Eight, ženskej verzii filmu Dannyho jedenástka, po boku Cate Blanchett, Sandry Bullock, či Anne Hathaway. Film do slovenských kín dorazí 7. júna 2018.

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos/archív

Súvisiace články