Kirsten Dunst si zahrá v novinke od Jane Campion, Power of the Dog

9.10.2019|Ivet Kollárová|
Kirsten Dunst si zahrá v novinke od Jane Campion, Power of the Dog

Streamovacia stanica Netflix sa môže pochváliť vysielacím právom na nový film od režisérky Jane Campion, The Power of the Dog, ktoré získala ešte na MFF Cannes a jeho „trhu“ s filmami od spoločností See-Saw FilmsCross City Films

V hlavných úlohách sa predstavia Benedict Cumberbatch, Paul Dano a najnovšie aj Kirsten Dunst, ktorá nahradí Elisabeth Moss, ktorá musela od projektu odstúpiť z dôvodu konfliktu medzi natáčaním filmu a seriálu The Handmaid’s Tale

Film je adaptáciou rovnomenného románu od Thomasa Savaga z roku 1967, ktorý rozpráva príbeh dvoch bohatých bratov z Montany, Phila (Cumberbatch) a Georga (Dano) Burbankových. Phil je brilantný, ale krutý, zatiaľ čo George je náročný, ale jemný. Spoločne sú spoluvlastníkmi jedného z najväčších rančov v Montane. Keď sa George tajne ožení s miestnou vdovou Rose (Dunst), ohrdnutý a nahnevaný Phil vyhlási bratovej novej manželke vojnu, pokúsi sa ju zničiť a nebojí sa na to využiť ani jej mladého syna.

Film produkčne zastrešuje, okrem dvoch vyššie spomínaných spoločností aj BBC Films. Netflix plánuje premiéru filmu Power of the Dog na rok 2021. Natáčať by sa malo začať ešte koncom tohto roka.

Jane Campion získala za film Piano v roku 1994 Oscara cenu za scenár a ďalšie dve ceny. Do dnešného dňa ostáva jedinou ženskou režisérkou, ktorá na MFF Cannes získala hlavnú cenu Zlatú palmu za najlepší film (Piano).

Kirsten Dunst môžeme momentálne vidieť v seriáli On Becoming a God in Central Florida stanice Showtime. Na svojom konte má filmy ako Interview s upírom, Melancholia, Spider-Man (1,2,3), Marie Antoinette, Baby na ťahu, Skryté čísla, či Oklamaný. Jeden z jej najlepších výkonov môžeme vidieť aj v druhej sérii seriálu Fargo z roku 2015, kde si zahrala postavu Peggy Blumquist.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články