TV tipy na druhý septembrový víkend: akčné snímky Túžba smrti, Escobar a Rozmarné leto od Menzela

11.9.2020|Marko Aust|

Pred nami je druhý septembrový víkend spolu s novou várkou televíznych tipov. 

Prvým tipom na piatok potešíme milovníkov akcie a hlavne priaznivcov slávneho predstaviteľa akčných úloh Brucea Willisa. V snímke Túžba smrti (20:35h, Markíza) sa Bruce Willis predstaví v úlohe lekára Paula Kerseyho, ktorý má všetko, čo si len človek môže želať - zaujímavú prácu, krásnu rodinu a nádherný domov. S násilím sa stretáva iba na operačnej sále pohotovosti, kde pracuje ako chirurg. Jedného dňa sa však všetko zmení. Po brutálnom napadnutí v ich vlastnom dome jeho manželka (Elisabeth Shue) zomiera a dcéra (Camila Morrone) zostane v nemocnici ležať v kóme. Rúca sa mu celý svet a Paul hnaný túžbou po pomste, berie zákon do vlastných rúk.

Tip na sobotný televízny večer sme vybrali triler Escobar (23:00h, Joj). V úlohe legendárneho narkobaróna sa predstaví oscarový a charizmatický Javier Bardem. Sfilmovaný príbeh jedného z najväčších zločincov všetkých čias má prekvapivého rozprávača. Novinárku a televíznu celebritu, ktorá s Escobarom prežila vášnivý milenecký vzťah, hrá vo filme Bardemova životná partnerka, Penélope Cruz. Escobar, brutálny zločinec, bezohľadný vrah, narkobarón, vládca kokaínového impéria, a zároveň jeden z najbohatších a najnebezpečnejších ľudí planéty tej doby. 

Na nedeľu večer máme tip na snímku Rozmarné leto (21:45h, ČT2), ktorou si môžete pripomenúť tvorbu nedávno zosnulého oscarového režiséra Jiřího Menzela. Ospalú malomestskú idylu kúpeľného mestečka Krokovy Vary dôkladne rozvíri príjazd potulného komedianta Arnoštka a jeho krásnej asistentky Anny. Dievča poblázni troch starších pánov – kúpeľného majstra Důru, abbého Rocha a majora Huga, ktorí si prišli do riečnych kúpeľov zafilozofovať. Na jún je však počasie nezvyčajne chladné a daždivé. 

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © Forum Film/Bontonfilm

Súvisiace články